Verhoeven hield een lezing onder de titel ‘De vele gezichten van Bontekoe’, een lezing over de verschillende edities van het ‘Journael’ uit de zeventiende en achttiende eeuw, Berry Dongelmans sprak over de relatie tussen Bontekoe, Indië en de negentiende eeuw, Cathelijne Veenkamp besteedde aandacht aan het cultureel-literaire tijdschrift Oriëntatie (1947-1954) en Joop van den Berg ten slotte pleitte in zijn lezing voor (her)waardering van Dé-Lilah, een ‘vergeten’ schrijfster van ruim tweeduizend pagina's Indisch proza.
In augustus 1996 verscheen een themanummer van Indische Letteren, volledig gewijd aan de lezingen gehouden tijdens het ‘Dekolonisatie-symposium’ dat in december 1995 door de Werkgroep Indisch-Nederlandse Letterkunde in samenwerking met het Festival Indië/Indonesië werd gehouden in de Koninklijke Schouwbug in Den Haag. Dit dubbelnummer bevat de teksten van de lezingen van onder anderen A. Teeuw, Henk Maier, Gerard Termorshuizen en de Indonesische auteurs Goenawan Mohamad en Toety Heraty.
Op 28 september 1996 vond wederom een lezingenmiddag plaats. Simona van Klaveren belichtte het leven en werk van M.C. Frank en de plaats die Indië daarin innam, Marcella van den Berg besprak Oostwaarts van Couperus en Ed Mulder ten slotte vroeg aandacht voor Soewarsih Djojopoespito's Marjanah, een ‘Soedanese roman op z'n Hollands’.
In oktober 1996 verscheen bij Uitgeverij Bert Bakker het boek Naar de Oost!, waarin de teksten zijn bijeengebracht van de lezingen gehouden tijdens het symposium onder de titel: ‘Naar de Oost! Vier eeuwen reizen naar Indië en Indonesië’, een symposium gehouden ter ere van de tiende verjaardag van de Werkgroep Indisch-Nederlandse Letterkunde in november 1995 te Leiden. Het boek bevat bijdragen van onder anderen Peter van Zonneveld (tevens red.), Gerard Termorshuizen, Roelof van Gelder en Reggie Baay.
Van het tijdschrift Indische Letteren verschenen in 1996 drie afleveringen, waarvan één dubbelnummer.
Het aantal leden van de Werkgroep bedroeg op 1 januari 1997 748.