10. Verslag van de Werkgroep zeventiende eeuw over het jaar 1992-1993
De Werkgroep zeventiende eeuw, opgericht in 1985, telt tegen de 600 leden. Sinds de jaarvergadering van 4 september 1992 is het bestuur als volgt samengesteld: dr. A. Eyffinger (voorzitter), dr. H.K.F. van Nierop (penningmeester tot 1 januari 1993), dr. M. van Vaeck (vice-voorzitter), dr. J. Becker en mw. dr. M.E. Meijer Drees (secretaris). Per 1 januari 1993 is de functie van penningmeester vrijgekomen; naar een opvolger wordt gezocht.
De Werkgroep houdt ieder jaar een congres en streeft ernaar haar congressen afwisselend in het Noorden en in het Zuiden van de Nederlanden te laten plaatsvinden.
Op 4 september 1992 werd het congres ‘Geschiedenis en uitbeelding van het recht in de Nederlanden (1550-1700)’ gehouden te Mechelen. Tijdens de jaarvergadering, die als gebruikelijk direct na afloop van het congres gehouden werd, zijn de congresthema's voor de komende twee jaar vastgesteld. In 1993 zal het congres gewijd zijn aan ‘het beeld van de Opstand’. De Rijksuniversiteit Leiden zal dan als gastheer optreden. Als thema voor 1994 is gekozen voor ‘350 jaar Nederlandse vertaling van Ripa's Iconologie in ons land’.
Het tijdschrift van de Werkgroep, De Zeventiende Eeuw, verschijnt tweemaal per jaar. De redactie bestaat uit dr. L. Noordegraaf, dr. H. Vlieghe, mw. dr. M.B. Smits-Veldt, mw. dr. E.G.E. van der Wall, dr. M. van Vaeck. De uitgever is Verloren te Hilversum. In het eerste nummer van 1992 (jaargang 8) zijn de teksten van twintig lezingen gepubliceerd, die