Onder den titel 's Levens Spel verscheen ERNST ZAHN's boek ‘Brettspiel des Lebens’ in een Nederlandsche vertaling van Anna van Gogh-Kaulbach.
Onder den titel Wachtvuren zag een bundel gedichten van PIETER G. BUCKINX het licht in een genummerde oplaag van 150 ex.
JOHANNA W.A. NABER schreef een biografie van Margaretha Wijnanda Maclaine Pont, de schrijfster van verscheidene historische romans, zooals Het huis aan de haven; De eer gewroken; Aleida van Nassau. Zij was secretaresse van de Heldringgestichten te Zetten, later directrice van Hosa Semna, een der onderdeelen van Heldrings stichting, en overleed in Febr. '28 na een leven vol toewijding te Zetten.
Onder den titel Wij verscheen een bundeltje ‘Stemmen van jongeren’, waarin men werk aantreft van Maurits De Doncker, Rene L. Ide, Carmen Maerten, Mathieu J.H. Rutten, Jan Schepens en Staf Wijckaert. Jan Fr. Cantre zorgde voor eenige houtsneden.
In de serie Lyceum Herdrukken werd als no. 5 opgenomen een bloemlezing uit de werken van P.C. Hooft, bijeengebracht door Dr. W.L.D. van den Brink.
Voor den stationskioskenlitterator verschenen De Vrijbuiter van EDGAR WALLACE, uit het Engelsch vertaald door mevr. A.E.C. Vuerhard-Berkhorst, en Liefde is blind, door ELINOR GLYN, vertaald door mevr. C.P. Kwak-Stroman. Van E. PHILIPS OPPENHEIM werd door C.E. Stroman vertaald Dukane en dochter.
WILLY CORSARI publiceerde een roman met den titel CHIMAERA, waarin een journalist-romanschrijver Alwin von Behrend de hoofdrol vervult.
De nieuwe roman Bengaalsch Vuur van HERMAN MIDDENDORP speelt in Zuid Limburg en behandelt een netelige liefdesquaestie.
CONSTANT VAN WESSEM gaf een boekje Het musiceeren en concerteeren in den loop der tijden, waarin allerlei onderwerpen worden aangeroerd, zooals de oorsprong van ons woord ‘concert’, de oud-Hollandsche muziekherberg, ‘Fêtes Galantes’, ‘Kreisleriana’ enz.
Verlucht met tal van penteekeningen van Albert van Dijck verscheen van de hand van EMM. DE BOM een boekske over De psychologie van den Antwerpenaar, waarin de ‘gezellige leute en plezantigheid’, die de Antwerpsche lucht vult aan de hand der Vlaamsche kunst wordt ontleed en geschilderd.
De bekende journalist M.J. BRUSSE bracht voor de N.R.Ct. een bezoek aan de fabrieken van Philips te Eindhoven. Het daaruit ontstane artikel verscheen thans in brochurevorm met den titel In Philips' Wonderland. J. Franken Pzn. maakte er eenige houtsneden bij. Het boekje is in twee kleuren gedrukt met de Grotiusletter van de Roos.