Medewerkers aan dit nummer
klaas van berkel is sinds 1988 als hoogleraar Geschiedenis na de Middeleeuwen verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.
koen deprez (1961) is verbonden aan het ontwerpbureau bp-Project 297. Hij werkt samen met Monique Verelst. In 2006 verschijnt een monografie over het werk van Koen Deprez (projecten 1981-2005).
wim hazeu (1940) publiceerde behalve romans en gedichten ook biografieën van Achterberg, Slauerhoff, Escher en Vestdijk. Hij was van 1973 tot 1978 televisiemedewerker van De Gids.
jaap van heerden (1940) studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Was redacteur van Propria Cures en het Algemeen Handelsblad. Publiceerde een aantal essaybundels. Is thans hoogleraar in de psychologie aan de Universiteit van Maastricht.
arnold heumakers (1950) is literair criticus van NRC Handelsblad en essayist. Zijn meest recente boek is getiteld De schaduw van de Vooruitgang (2003).
frans a. janssen is emeritus hoogleraar Boek- en bibliotheekgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn meest recente publicatie is Technique & Design in the History of Printing (2004).
rob molin (1947), neerlandicus, promoveerde in 1995 op de poëtica van Adriaan Morriën en publiceerde onlangs in de reeks ‘Open Domein’ van De Arbeiderspers Lieve rebel. Biografie van Adriaan Morriën. Verder redigeerde hij het kritisch proza van Morriën, Brood op de plank (1999), en diens Lotus-brieven (2001).
jos de mul (1956) is hoogleraar Filosofie van mens en cultuur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Van zijn hand verschenen onder meer Het romantische verlangen in (post)moderne kunst en filosofie (3e druk, 1995), De Tragedie van de eindigheid (1993) en Cyberspace odyssee (4e druk 2005). Ook publiceert hij regelmatig cultuurfilosofische essays in het Cultureel Supplement van NRC Handelsblad. Zijn werk is vertaald in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Chinees, Koreaans en Sloveens en werd onder meer bekroond met de Praemium Erasmianum (1993) en de Socratesprijs (2002).
bruno post (1959) studeerde sociologie en antropologie. Hij debuteert dit najaar bij uitgeverij Balans met Lof der onzin.
frans w. saris is natuurkundige en decaan van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden. In samenwerking met Rob Visser bezorgde hij de bundel Trots en twijfel. Kopstukken uit de Nederlandse natuurwetenschap van de twintigste eeuw (2005).
martin stokhof is hoogleraar Taalfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Tezamen met Jeroen Groenendijk publiceerde hij op het gebied van de formele semantiek. Daarnaast is hij de auteur van Taal en betekenis. Een inleiding in de taalfilosofie (Boom, Amsterdam) en van World and Life as One. Ethics and Ontology in Wittgenstein's Early Thought (Stanford University Press, Stanford).
willem otterspeer is hoogleraar Universiteitsgeschiedenis aan de Universiteit van Leiden en redacteur van De Gids.
manon uphoff is auteur. Eind september 2005 verscheen haar roman Koudvuur bij De Bezige Bij. Zie voor meer informatie www.manonuphoff.nl.