Medewerkers aan dit nummer
huub beurskens (1950) was redacteur van De Gids. Hij publiceerde onder andere Suikerpruimen gevolgd door Het lam (twee romans) en Zomer in Montalla. Zijn poëzie tot 1998 werd verzameld onder de titel Bange natuur. In 1999 zijn tegelijkertijd twee dichtbundels verschenen: Een hemd in de wind en Het korte pad. In 2000 verscheen zijn roman O mores!, in 2001 de bundel De school aan zee en in 2002 Duivenhart - een complex. Binnenkort verschijnt zijn poëziebundel Zang en verdoving.
rené boomkens (1954) is cultuurfilosoof, redacteur van De Gids, bijzonder hoogleraar popmuziek aan de Universiteit van Amsterdam en hoogleraar sociale en cultuurfilosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij publiceerde in 1999 zijn proefschrift Een drempelwereld.
pieter hilhorst (1966) heeft politicologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is columnist voor de Volkskrant en TM (voorheen de Theatermaker). In 2001 verscheen De wraak van de publieke zaak, een kritische studie van de nieuwste modes in het openbaar bestuur en een pleidooi voor politiek als de kunst van het achteruitkijken. Daarnaast schrijft hij toneelstukken (Hetze, Stemvee, Afstammelingen) en radiodrama: Landgoed (i.s.m. Chris Keulemans), The unmaking of Katja S. (i.s.m. Rik Delhaas). Met Rik Delhaas schreef hij voor de ikon-radio de satirische rubriek Willens en wetens.
sjoerd de jong (1960) is chef Boeken van NRC Handelsblad. Van zijn hand verschenen beknopte biografieën van Richard Burton, Bob Dylan en Marcel Proust. Hij illustreerde de bundel Elk beest zijn vet van Maarten Doorman en stelde, met Bankje Brugman, een selectie samen uit werk van H.J.A. Hofland Op zoek naar de Pool.
chris keulemans (1967) is schrijver en journalist. Zijn laatste boek, de essaybundel Van de zoemer naar de werkelijkheid, verscheen in 1997. Zijn roman De Amerikaan die ik nooit geweest ben verschijnt volgend jaar. Zie ook www.de-amerikaan.nl.
hedda martens (1947) publiceerde tweeverhalenbundels, waarvan de tweede, Een naald op het water, in 1992 verscheen.
kees schuyt (1943) studeerde sociologie en Nederlands recht en is thans hoogleraar in de sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schrijft tweewekelijks een column in de Volkskrant. Recente publicaties: Cultures of Unemployment (1995), Tegendraadse werkingen (1996), en samen met Ed Taverne, 1950: Welvaart in zwart-wit (2000).
ed taverne (1938) is emeritus hoogleraar in de geschiedenis van de architectuur en stedenbouw aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is - samen met Kees Schuyt - auteur van het in 2000 verschenen 1950: Welvaart in zwartwit (Nederlandse cultuur in Europese context, 4).