Medewerkers aan dit nummer
huub beurskens (1950) verzorgt een rubriek over beeldende kunst. Zijn recente publikaties: Hollandse wei en andere gedichten (Herman Gorterprijs 1991), de novelle De verloving en de verhalenbundel Sensibilimente.
f. bovenkerk (1943), cultureel antropoloog. Hij is verbonden aan het Willem Pompe Instituut van strafrechtswetenschappen te Utrecht. Hij publiceerde over etnische groepen in Nederland en discriminatie en over de wetenschappelijke methoden van de stadsetnografie. Boekpublikaties: Omdat zij anders zijn (1978), Italiaans ijs (1983), Vreemd volk, gemengde gevoelens (1984), samen met Lo Brunt, De rafelrand van Amsterdam (1976).
g.l. durlacher (1928), publiceerde eerder zijn oorlogsherinneringen in Strepen aan de hemel (1985) en Drenkeling. Kinderjaren in het Derde Rijk (1987).
remco ekkers (1941) schrijft een poëziekroniek in De Gids sinds nummer 7, 1986. Andere poëziekritiek verschijnt in De Poëziekrant (Gent) en de Leeuwarder Courant. Hij publiceerde poëzie bij Meulenhoff en Leopold. De laatste bundel Het gras vergeten verscheen in 1991.
j. goudsblom, hoogleraar in de sociologie aan de Universiteit van Amsterdam.
odile heynders (1961) is als docent verbonden aan de vakgroep Theorie en geschiedenis van de literatuur van de Katholieke Universiteit Brabant te Tilburg. Dit jaar verscheen bij uitgeverij Garant te Leuven haar dissertatie over de dichters Celan en Achterberg onder de titel De verbeelding van betekenis.
harry mesterom (1939), dichter/schilder. Hij publiceerde in 1966 de dichtbundel Een gat in de lucht.
klaus siegel (1934) is redacteur van de rubriek Buitenlandse literatuur van De Gids en docent aan het Instituut voor Vertaalwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceert sedert de vroege jaren zestig over Duitse literatuur en vertaalt ook uit dit taalgebied. Zijn recentste vertaling is De zandman van E.T.A. Hoffmann (Uitgeverij Nota Bene, Utrecht).