Medewerkers aan dit nummer
karel van der arren. Geboren op 3 januari 1945 te Buenos Aires, waarheen zijn ouders onder de dreiging van de oorlog de wijk hadden genomen. Toen kort daarop zijn moeder stierf werd hij teruggezonden naar Nederland. Studeerde een jaar medicijnen en werkte bij een diamantfirma. Thans zonder beroep.
e.m. barth. Hoogleraar in de analytische filosofie aan de Rijksuniversiteit van Groningen.
g. van benthem van den bergh. Wetenschappelijk hoofdmedewerker aan het Institute of Social Studies. Redacteur van De Gids sinds 1968. Meest recente publikatie: De staat van geweld (essays, Meulenhoff 1980).
y.s. brenner. Hoogleraar Economie, verbonden aan de Faculteit der Sociaal-Culturele Wetenschappen van de Rijksuniversiteit te Utrecht. Zijn laatste boek ‘Looking into the Seeds of Time’ is in de zomer van 1979 verschenen bij Van Gorcum in Assen.
m.j. weggelaar. Als assistente verbonden aan de sektie Economie van de Subfaculteit Sociaal-Culturele Wetenschappen van de Rijksuniversiteit te Utrecht.
Met A.H. Spithoven en Y.S. Brenner is zij co-auteur van het boekje ‘Bezuinigen is geen werk’, dat in mei 1981 verscheen bij Intermediair Amsterdam.
lea dasberg. Hoogleraar theorie en geschiedenis van opvoeding en onderwijs aan de Universiteit van Amsterdam.
rob delvigne. Studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. Medewerker bij de Openbare Leeszaal in Utrecht.
leo ross. Wetenschappelijk hoofdmedewerker voor moderne letterkunde aan het Instituut voor Neerlandistiek van de Universiteit van Amsterdam.
j.e. ellemers. Hoogleraar empirische sociologie aan de Rijksuniversiteit te Groningen en buitengewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit te Brussel. Verbleef gedurende het academiejaar 1980-81 als Senior Fulbright Scholar aan de Universiteit van Californië te Berkeley.
herman de lange. Wetenschappelijk medewerker aan het polemologisch Instituut van de Universiteit van Groningen.
aleid truijens. Studeert Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Publiceerde dit jaar in de Synthese-reeks van De Arbeiderspers/Wetenschappelijke Uitgeverij een studie over het werk van F.B. Hotz.
carolijn visser. Free-lance journaliste, onder meer bij de Haagse Post en nrc-Handelsblad.