Aan dit nummer werkten o.m. mede:
willem brandt (ps. van Wm. S.B. Klooster). Geb. 1905. Woonde van 1927-1955 in Indonesië, waar hij o.m. werkzaam was als hoofdredacteur en directeur van de Deli Courant. Oprichter en redacteur van het tijdschrift Buku Baru - Het Nieuwe Boek. Publiceerde een 8-tal dichtbundels, waaruit een bloemlezing verscheen onder de titel Reizend achter het heimwee (1955), en 4 prozawerken, o.a. De gele terreur (1946).
maria dermoût. Geb. 1888. Bracht een groot deel van haar leven in Indonesië door. Kwam na de oorlog naar Nederland en debuteerde in 1951 met de kleine roman Nog pas gisteren, die bekroond werd met een extra-prijs van de Jan Campertstichting. In 1955 volgden Spel van tifa-gong's (verhalen) en de roman De tienduizend dingen.
geerten gossaert (ps. van Prof. Dr. F.C. Gerretson). Geb. 1884. Was o.m. verbonden aan de Kon. Petroleum Mij. Werd in 1925 benoemd tot bijzonder hoogleraar in de koloniale geschiedenis te Utrecht. Heeft thans zitting in de Eerste Kamer. Publiceerde in 1911 zijn enige dichtbundel Experimenten en verzamelde zijn literaire opstellen onder de titel Essays (1947). In 1932 verscheen zijn Geschiedenis der ‘Koninklijke’.
james s holmes. Geb. 1924. Amerikaans dichter en publicist. Behaalde in 1948 de graad van master of arts aan het William Penn-college te Oskaloosa (Iowa). Kwam in 1949 naar Nederland, was enige tijd leraar aan de Quakerschool te Eerde en studeerde twee jaar nederlandse letteren aan de gemeentelijke universiteit te Amsterdam, zijn tegenwoordige woonplaats. Zijn vertalingen van nederlandse lyriek verschenen in enkele buitenlandse tijdschriften en in het speciale poëzienummer van het literair pamflet De Kim (no. 5).
pierre kemp. Geb. 1886. Was vele jaren werkzaam als beambte aan een steenkolenmijn. Schreef een 10-tal bundels poëtische miniaturen, enkele sprookjesboeken en een aantal grote gedichten w.o. Pacific (1946). In 1953 verscheen een bloemlezing uit zijn ‘kleine liederen’, verzorgd door Adriaan Morriën.
a. koolhaas. Geb. 1912. Film-, toneel- en balletcriticus. Was o.m. redacteur van de Nieuwe Rotterdamse Courant en De Groene Amsterdammer, en hoofdvertegenwoordiger van de Sticusa te Djakarta. Medewerker van Polygoon. Regisseur van de film De dijk is dicht. Publiceerde ook gedichten en novellen.
leon polak. Geb. 1884. Dr. Phil. en Dr. in de Letteren en Wijsbegeerte. Oud-docent Gymnasium Haganum en Haagse School voor Taal- en Letterkunde. Publiceerde o.m. Untersuchungen über die Sigfridsagen, Untersuchungen über die Sage vom Burgundenuntergang en Heine's Verhouding tot het Jodendom.
leo vroman. Geb. 1915. Dichter, prozaïst en tekenaar. Studeerde biologie te Utrecht en Djakarta. Woont sinds 1945 in de Verenigde Staten. Hij is verbonden aan het Mount Sinai Hospital te New York, waar hij researchwerk verricht. Publiceerde de bundels Gedichten (1946), Gedichten, vroegere en latere (1947), Poems in English (1953) en Inleiding tot een leegte (1955); en het prozaboek Tineke (1948).