Aan dit nummer werkten o.m. mede:
cola debrot. Geb. 1912. Studeerde rechten en medicijnen, was als arts werkzaam te Amsterdam, vestigde zich in 1948 op Curaçao waar hij een actieve rol speelde in het politieke leven. Hij is thans Gevolmachtigd Minister van de Antillen in Nederland. Publiceerde o.a. de novellen Mijn zuster de negerin (1935) en Bid voor Camille Willocq (1946), een roman Bewolkt Bestaan (1948), enkele verzenbundels en vele essays.
Adres: Leeuweriklaan 16, Den Haag.
wytze gs. hellinga. Geb. 1908. Hoogleraar Taalkunde en Gothisch aan de Gemeentelijke Universiteit van Amsterdam.
Publicaties: De opbouw van de algemeen beschaafde uitspraak van het Nederlands (diss. 1938), De neerlandicus als taalkundige (1946), Van den Vos Reynaerde (1952), Language problems in Surinam (1955) e.v.a.
Adres: Vossiusstraat 47, Amsterdam.
jac. van hattum. Geb. 1900. Dichter en prozaschrijver. Publiceerde een groot aantal verzenbundels, verhalen en sprookjes. In 1954 verscheen een uitgebreide keuze uit zijn Gedichten, in 1955 een bloemlezing uit zijn Sprookjes en vertellingen.
Adres: Van Breestraat 3311, Amsterdam.
m. mok. Geb. 1907. Episch en lyrisch dichter. Schreef ook enkele romans. Poëziechroniqueur Algemeen Handelsblad. Van zijn epische gedichten werden vooral Exodus (1938) en Kaas- en Broodspel (1938) bekend.
Adres: Patijnweg 2, Bergen aan Zee.
Mededeling van de redactie:
Zoals onze lezers weten verbinden wij aan het deze zomer uit te geven toneelnummer van De Gids een prijsvraag voor een oorspronkelijke nederlandse eenacter met een speelduur van een half uur. Wij herinneren er nog eens aan, dat men zijn werk vóór 1 Juli a.s. dient in te zenden, in 3-voud en uitsluitend onder motto (naam bijvoegen in gesloten couvert).
Tevens maken wij van de gelegenheid gebruik onze erkentelijkheid te betuigen jegens het Departement van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen, dat ons door het verlenen van een subsidie mede in staat heeft gesteld de beste inzending te bekronen met een prijs van f 500.-.