De respondenten zijn gemiddeld geabonneerd op 5,74 tijdschriften, waarvan 1,70 literatuurwetenschappelijk, 1,74 taalwetenschappelijk en 2,30 gemengd van aard. Ze zijn gemiddeld 8,11 jaar geabonneerd op Forum der Letteren. De abonnees die zich de afgelopen drie jaar als lid hebben opgegeven, hebben een boven het gemiddelde belangstelling voor letterkunde.
Van de respondenten maakte 55% geen gebruik van de mogelijkheid suggesties te doen over de verhouding tussen de letterkundige en de taalkundige bijdragen; 10% raadde aan op dezelfde voet door te gaan, 3% suggereerde er een taalkundig en 19% een letterkundig tijdschrift van te maken; 13% beval aan afwisselend een letterkundige en een taalkundige aflevering te verzorgen.
Ruim 20% van de respondenten - voornamelijk met een letterkundige belangstelling - meende, dat de toegankelijkheid en de helderheid van de artikelen (vooral van de specialistisch taalkundige) verbeterd zou kunnen worden.
Uit de antwoorden kan niet worden opgemaakt, dat de teruggang in het abonneebestand terug te leiden is op de gevraagde factoren; een oppervlakkige telefonische enquête onder een tiental opzeggers gaf dezelfde indruk: budgettaire redenen gaven de doorslag. Dit neemt niet weg, dat de redactie enkele maatregelen heeft genomen ter verbetering.
Het accepteren van een bijdrage is niet langer afhankelijk van goedkeuring door hetzij de letterkundigen, hetzij de taalkundigen: alle redactieleden beoordelen alle artikelen. De redactie zal scherper toezien op de toegankelijkheid van de specialistische artikelen voor een breder publiek; nog meer dan voorheen zal aan de auteurs gevraagd worden hun bijdragen met het oog op een betere presentatie te herschrijven. De samenvattingen vooraf zullen een wervender karakter krijgen. Tenslotte streeft de redactie ernaar van tijd tot tijd een actueel themanummer samen te stellen.
Namens de redactie,
J.W. de Vries