JACQUES KLöTERS - Geboren in 1946 te Amsterdam. Haalde zijn M.O.-B Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij met een aantal medestudenten het cabaret Don Quishocking oprichtte, waarvan hij nog steeds deel uit maakt. Sinds 1971 werkt hij op het Nederlands Theater Instituut te Amsterdam als beheerder van de afdeling Kleinkunst en geeft hij les aan de Theaterschool. Hij werkte mee aan diverse boeken, encyclopedieën en tijdschriften en verzorgde een groot aantal radio-uitzendingen. Het hier opgenomen stuk is in een andere vorm al eens gepubliceerd in het XXVIe Jaarboek ‘De Oranjeboom’ (Breda, 1973) en is een voorpublikatie van de studie Het lied op de planken, 1840-1940, die in voorbereiding is.
GERARD TERMORSHUIZEN - Geboren in 1935 te Rotterdam. Was eerst leraar, doceerde vanaf 1970 aan de Universitas Indonesia in Jakarta en is vanaf 1975 verbonden aan het Bureau Indonesische Studies van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde in Leiden; daarnaast doceert hij moderne literatuur aan de School voor Taal- en Letterkunde in Den Haag. Publiceert vooral op het terrein van de koloniale literatuur. Een aantal van zijn in Indonesische tijdschriften gepubliceerde artikelen verscheen in boekvorm, Kian kemari (1973). Bezorgde de Indonesische vertaling (door H.B. Jassin) van Multatuli's Max Havelaar (4e druk 1977) en maakte een bloemlezing uit het werk van Multatuli, Buah renungan (1977). Bij de uitgeverij Thomas & Eras te Den Haag bezorgt hij de herdrukken van alle romans van P.A. Daum (Maurits).
WIM WENNEKES - Geboren in 1948 te Almelo. Redakteur van het weekblad Vrij Nederland. Publikaties in boekvorm: Allemaal rottigheid, allemaal ellende (1975), over het KZ-syndroom, en Het Web (1979), over de verloedering in de omroepwereld.
KOOS VAN WERINGH - Geboren in 1934 te Zuidlaren. Promoveerde in 1967 op een proefschrift over Het maatschappijbeeld van Abraham Kuyper. Hoogleraar in de criminologie aan de Universiteit van Amsterdam. Op het gebied van de politieke karikatuur publiceerde hij de volgende boeken: Albert Hahn, tekenen om te ontmaskeren (1969, 1975), Getekende wereld: de kijk van F. Behrendt en Opland op het wereldgebeuren, 1961-1975 (1976) en De Houten Pomp, A.R. Caricaturistisch Weekblad, 1922-1930, nr. 7 in de Engelbewaarderserie (1977). Over prenten en tekenaars schrijft hij ook regelmatig voor NRC Handelsblad en Vrij Nederland.
De omslag werd gemaakt door FRITS MüLLER, tekenaar van het weekblad de Haagse Post. LOUIS PUTMAN van het antiquariaat aan de Prinsengracht 234 te Amsterdam, heeft - zoals steeds voor de Engelbewaarder-uitgaven - veel dokumentatie- en illustratiemateriaal aangedragen.
De redaktie van De Engelbewaarder is alle medewerkers zeer erkentelijk.