Bij uitzondering zijn ze in het Hollandsch, als b.v. te Delft.
‘Zoo menigmael gij hoort den heldren klockeslagh
Gedenckt aandachtelijck aan uwen jongsten dach.’
Van een wijden van de klokken aan een of anderen heilige was, hoewel de Hemony's den Roomschen godsdienst beleden, in dezen tijd geen sprake meer, ten zij het misschien een klok gold, die bestemd was voor een klooster.
st. remigius gegoten door petit en fritsen te aarle-rixtel.
Omstreeks 1640 vestigden de gebroeders Hemony zich te Zutfen, maar in 1657 verhuisde François naar Amsterdam, waar hij kort te voren tot stads-klokken- en geschutgieter was aangesteld. Later - waarschijnlijk in 1664 - is Pierre hem daarheen gevolgd. De eerste is in 1667, de laatste in 1680 gestorven.
Voortdurend kregen deze mannen bestellingen ook uit het buitenland, waar de roem van hun kunstvaardigheid en kennis al spoedig was doorgedrongen. Een van de omvangrijkste werken, dat hun van uit den vreemde werd opgedragen, was het groote klokkenspel voor den belfort te Gent. Het bestaat (of moeten wij misschien zeggen, het bestond?) uit 32 klokken, die gegoten werden uit de scherven van de groote klok ‘Roelant,’ die bij een beleg van de stad door een kanonskogel was vernield. Dit werk, dat door Pierre alleen was gemaakt, werd tot stand gebracht in 1659 en '60.
Van uit Amsterdam leverde François speelwerken voor Brussel, Hasselt, Mainz, Hamburg en Stockholm. Dit laatste, dat in 1666 vervaardigd was voor de St. Gertrude- of Duitsche kerk van Zweden's hoofdstad, bestond uit 28 klokken. In 1887 werd het door brand vernield en het is streelend voor het nationaal gevoel, dat het weer een Nederlandsche firma was, aan wie de vernieuwing werd opgedragen, n.l, aan Petit en Fritsen, die 34 klokken, wegende 12230 K.G., in hun werkplaats te Aarle-Rixtel vervaardigden en naar Stockholm overbrachten. Het mechaniek voor automatisch en handenspel is gemaakt door den onlangs overleden stads-klokkenmaker uit Amsterdam, F.C. Addicks.
Ook Pierre heeft, behalve Gent, nog verschillende Zuid-Nederlandschesteden van beiaards of enkele klokken voorzien, o.a. Deest en Oostende en de kloosters te Basserwelde en Tongerloo. Een voornaam werk was het klokkenspel voor den St- Romboutstoren te Mechelen, dat in 1674 tot stand kwam. Daar hingen 17 klokken uit verschillende tijden en van onderscheidene gieters en nu kreeg Pierre de opdracht om daar 28 klokken bij te gieten en die alle tot één harmonisch geheel te maken. Onze meester is daar schitterend in geslaagd;