Medewerkers
GEERT BEKAERT (1928) is architectuurcriticus, -theoreticus en -historicus. Hij publiceerde sinds 1950 meer dan 1.000 teksten over (voornamelijk) architectuur en beeldende kunst. Hij werd onder meer onderscheiden met de Rotterdam-Maaskantprijs in 1988. Tot zijn belangrijkste boeken behoren Bouwen in België 1945-1970, Landschap van kerken, Hedendaagse architectuur in België en Een reis naar Japan. Onlangs verschenen deel drie en vier van zijn Verzamelde Opstellen - de volgende delen zijn in voorbereiding.
J.M.H. BERCKMANS (1953) is al vele jaren een van de meest eigenzinnige stemmen in de Nederlandstalige letteren. Zijn werk is meermaals bewerkt voor het theater en zowel Het onderzoek begint (2002), als As op jazzwoensdag (2003) en Je kunt geen twintig zijn op suikerheuvel (2006), zijn meest recente boek, werden opgenomen in de longlist van De Gouden Uil.
HUGO BOUSSET (1942) is hoogleraar moderne Nederlandse literatuur aan de Katholieke Universiteit Brussel en aan de Facultés Universitaires Saint-Louis, eveneens te Brussel. Hij was bijzonder hoogleraar literaire kritiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam, in de periode 1997-2000. Bousset is hoofdredacteur van Dietsche Warande & Belfort. In 1993 publiceerde hij De Gulden Snede. Over Nederlands proza na 1980. Begin maart 1996 verscheen de essaybundel Geritsel van papier, in 1999 de bundel Bevlogen lichtheid, waarvoor hij de Dirk Martensprijs 2002 kreeg, en in 2004 de bundel De geuren van het verwerpelijke. Al zijn boeken verschijnen bij Meulenhoff.
HANS COTTYN (1972) studeerde geschiedenis (Universiteit Gent) en literatuurwetenschappen (interuniversitair). Sinds 1997 werkt hij als redacteur bij verschillende Vlaamse uitgeverijen. Hij hield een boekenrubriek bij voor Teek en de Clickx-portaalsite, en voor de krant De Tijd schreef hij (literaire) reisreportages. Hij publiceerde in Nieuw Wereldtijdschrift, Deus Ex Machina en De Leeswolf over literatuur en geschiedenis. Sinds februari 2007 is hij medewerker van de literaire nieuwssite De papieren man (http://papierenman.blogspot.com).
MARIA VAN DAALEN (1950) publiceerde zeven dichtbundels, waarvan De wet van behoud van energie (Querido, Amsterdam, 2007) de laatste is, en een verhalenbundel. Zij werkt voor Querido aan een groot essay over de religie vodou, geeft poëzie op de Schrijversvakschool in Amsterdam en schrijft al jaren artikelen voor dagblad Trouw. Haar website is www.mariavandaalen.nl.
MAARTEN DELBEKE (1970) doceert architectuurgeschiedenis en -theorie aan de universiteiten van Gent en Leiden, en is actief als architectuurcriticus in tijdschriften als Journal of Architecture en Oase. Hij publiceerde onder andere, als co-editor met Evonne Levy en Steven Ostrow, Bernini's Biographies. Critical Essays (Penn State University Press, 2006), en samen met Geert Bekaert, Paul Vermeulen en Christophe van Gerrewey Moderne tijden. Teksten over architectuur (WZW, 2007).
CHRISTOPHE VAN GERREWEY (1982) studeerde architectuur aan de UGent en literatuurwetenschap aan de K.U. Leuven. Hij publiceert sinds 2000 fictionele en non-fictionele teksten in tijdschriften als DW B, Etcetera, De Witte Raaf en Janus, en in boeken als Werkelijkheid zonder weerga (2004), Moderne Tijden (2007) en Rotterdam (2007, bij foto's van Bas Princen). Aan de vakgroep Architectuur & Stedenbouw van de UGent bereidt hij een proefschrift voor over naoorlogse architectuurkritiek.
DIRK VAN HULLE (1966) doceert Engelstalige literatuur en werkt als onderzoeker van het Centre for Manuscript Genetics aan de Universiteit Antwerpen. Hij is mederedacteur van Journal of Beckett Studies en Samuel Beckett Today / Aujourd'hui en verzorgt The Samuel Beckett Endpage (www.ua.ac.be/beckett). Onlangs verschenen De kladbewaarders (Vantilt, 2007) en Manuscript Genetics, Joyce's Know-How; Beckett's Nohow (University Press of Florida, 2008). Hij is codirecteur van het Beckett Digital Manuscript Project en werkt momenteel met Mark Nixon aan Beckett's Library.
DIRK LEYMAN (1965) studeerde politicologie en literatuur- en theaterwetenschappen aan de Universiteit Gent. Hij is werkzaam als journalist bij de krant De Morgen, waar hij onder meer Nederlandstalige en Franse literatuur recenseert. Hij was samensteller van de literaire stedenboeken Gent, de dubbelzinnige (Bas Lubberhuizen, 2000) en Nice, muze van