Op 27 october 1960 betrok de Vereeniging ter bevordering van de belangen des Boekhandels haar nieuwe gebouw in Amsterdam W. aan de Jan Tooroplaan 109. Het oude Boekhuis aan de Herengracht, sinds 1917 in gebruik, kon de snelle aanwas van de instellingen, mede door de ligging in het centrum, niet meer verwerken. De bibliotheek, tijdelijk ondergebracht aan de Nieuwe Prinsengracht 55-57, zal in de toekomst als een bruikleen deel uit gaan maken van de Amsterdamse Universiteitsbibliotheek.
De International League of Antiquarian Booksellers hield van 29 augustus tot 3 september 1960 haar dertiende congres te Scheveningen. Naast de huishoudelijke agenda waren er voordrachten van Dr. Cesare Olschki ter herdenking van het verschijnen van de vijfde uitgave van Brunet's ‘Manuel du libraire’ in 1860 en van Prof. Mr. H. de la Fontaine Verwey over de Nederlandse boekdrukkunst in de Gouden Eeuw. Ter gelegenheid van dit congres werd door het Maritiem Museum te Rotterdam een tentoonstelling ingericht van een keuze uit de collectie-Engelbrecht, en in het Prentenkabinet te Amsterdam een tentoonstelling getiteld ‘Het landschap in de XVIIe eeuw’. Prof. Brummel ontving de congressisten in het Museum van het Boek, waar zij de boeken van Lessing J. Rosenwald bezichtigden.
Van 11 juni tot 11 september werd in het Rijksmuseum te Amsterdam de tentoonstelling ‘Gedrukt in Nederland. Vijf eeuwen letter, beeld en band’ gehouden, tot stand gekomen door de samenwerking van alle werkgeversen werknemersorganisaties in de grafische industrie met medewerking van een aantal specialisten voor de verschillende onderdelen. In een achttal zalen werd een overzicht gegeven van de Nederlandse drukkunst. Bijzondere aandacht werd besteed aan de verhouding auteur - drukker, aan de courant, aan de Nederlandse letterproductie, aan de typografische stijlen, aan de kleurendruk en aan het beeld in de drukkunst.
In 1959 herdacht het antiquariaat Ludwig Rosenthal te Hilversum zijn honderdjarig bestaan. Opgericht door Ludwig Rosenthal te München beoefenen leden van de familie het vak thans in Hilversum, München, Oxford, New York en Berkeley (Californie). Grote bekendheid kreeg de firma in de 19e eeuw door de aankoop van vele grote kasteel- en kloosterbibliotheken, zoals de collecties von Aretin en Nostitz en die van de kloosters Buxheim, St. Veit en Laadsberg. Een korte geschiedenis van de firma gaat vooraf aan de speciale catalogus ter gelegenheid van dit eeuwfeest.
De Engelse typograaf, drukker, calligraaf en letterontwerper Will Carter stelde van 26 januari tot 27 februari 1960 zijn werk ten toon in de Typografische Bibliotheek van de N.V. Lettergieterij Amsterdam, voorheen N. Tetterode. Geheel zelfstandig verzorgt hij de uitgave van de ‘Rampant Lions Press’.