Over de auteurs
Cornelis Jan Aarts is uitgever van Aarts' Letterkundige Almanak voor het Willem Elsschot-jaar 1982 (1981) en auteur van Al is hun taal mij zo vreemd (2008), een bibliografie van Willem Elsschot in vertaling. Over Willem Elsschot publiceerde hij - jusqu'à présent - in de tijdschriften Propria Cures, Achter de Schermen en De Boekenwereld.
Edwin Bloemsaat is mediaevist en boekhistoricus. Hij was lange tijd werkzaam bij een antiquariaat en boekenveiling in Groningen. Van 2006 tot 2009 was hij werkzaam als beschrijver bij de Koninklijke Bibliotheek voor de stcn op diverse locaties. Thans is hij werkzaam bij Antiquariaat Brinkman in Amsterdam.
Paul Dijstelberge is als universitair docent verbonden aan de leerstoelgroep Boekwetenschap van de Universiteit van Amsterdam.
Willem Heijting (1943) was tot 2005 conservator Bijzondere Collecties bij de Universiteitsbibliotheek Vrije Universiteit, tevens hoofd van het Studiecentrum voor Protestantse Boekcultuur. Daarna was hij tot zijn pensionering in 2007 adjunct-directeur van deze bibliotheek. Als boek- en kerkhistoricus publiceerde hij onder meer het proefschrift De catechismi en confessies in de Nederlandse reformatie tot 1585 (2 delen, 1989) en diverse andere publicaties op het raakvlak van beide disciplines, over kader en grondslag van boekhistorisch onderzoek en over de bibliofilie. Een aantal artikelen is bijgewerkt en gebundeld in zijn Profijtelijke boekskens. Boekcultuur, geloof en gewin. Historische studies (2007). Hij is redacteur van het Jaarboek van het Nederlands Genootschap van Bibliofielen.
John Landwehr is oud-directeur en oprichter van Sijthoff International Publications. In zijn vrije tijd verzamelt en publiceert hij over het oude geïllustreerde boek. Hij organiseerde tentoonstellingen op het gebied van onder andere kinderboeken en paper toys in het Steendrukmuseum te Valkenswaard, het Scription in Tilburg, het Nationaal Onderwijsmuseum te Rotterdam, de ub Nijmegen en het Flipjemuseum in Tiel.
Henk Slechte publiceert over lokaal-, economisch-en cultuurhistorische onderwerpen. In De Boekenwereld heeft hij onder meer artikelen gepubliceerd over het satirische werk van Jan Sluyters en Marius Bauer, en over de spotprenten van Romeyn de Hooghe, Honoré Daumier en Johan Braakensiek. Van zijn hand verscheen dit jaar Marius Bauer als kritisch kunstenaar.
Lisette Sulenta studeerde Vergelijkende Kunstwetenschappen en Algemene Literatuurwetenschap aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Zij was in deze stad werkzaam in het veilingwezen en verrichtte kunsthistorisch onderzoek voor de kunsthandel. Momenteel is zij werkzaam bij het project Prentenkabinet Online (Rijksmuseum, Amsterdam).
Thijs Weststrate volgde in de jaren zestig de opleiding voor de moakten Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en werkte vervolgens als leraar Nederlands. In 2000 slaagde hij alsnog en cum laude voor het doctoraal examen Nederlands aan diezelfde UvA. Zijn doctoraalscriptie By Symon Moulert, Drucker Ordinaris der Heeren Staten van Zeelandt gaat in op vragen naar het ambt van ‘drukker-ordinaris’, die worden getoetst aan de activiteiten van de Middelburgse drukkersfamilie Moulert.