Over de auteurs
des. a.a. boers (1948) is leraar klassieke talen, en werkt aan een dissertatie over de zestiende-eeuwse drukker Geert Morrhe.
bob de graaf (1927) is antiquaar en uitgever te Nieuwkoop. Van zijn hand verschenen enkele boeken op het terrein van het Nederlands humanisme in de eerste helft van de zestiende eeuw, de bibliografie en het antiquariaat. Ook leverde hij verschillende bijdragen aan vaktijdschriften als Folium, Quaerendo en De Antiquaar.
hans hafkamp (1957) was enige jaren werkzaam in de boekhandel. Hij studeert momenteel voor uitgever aan de Frederik Muller akademie. Publiceerde voornamelijk over homosexualiteit en literatuur, waaronder Naar vriendschap zulk een mateloos verlangen, Bloemlezing uit de Nederlandse homo-erotische literatuur 1880-nu (Bert Bakker, 1980). Schreef het hoofdstuk over de consument in Tussen schrijver en lezer. Een doorsnee van het boekenvak (Wolters-Noordhoff, 1984).
hedi hegeman (1961) is werkzaam als studentassistente op de afdeling Geschiedenis van de fotografie van het Prentenkabinet te Leiden.
drs. j.f. heijbroek (1949) is wetenschappelijk ambtenaar bij het Rijksprentenkabinet in Amsterdam. Hij publiceerde verschillende artikelen en boeken op historisch en kunsthistorisch gebied.
drs. g. kamphuis (1906) publiceerde op het gebied vn de literatuur- en kunstgeschiedenis, onder andere over Constantijn Huygens senior. Van 1950 tot 1954 was hij docent aan de Vrije leergangen te Amsterdam, van 1954 tot 1971 hoofd van de afdeling Kunstzaken der gemeente 's-Gravenhage, en van 1954 tot 1980 secretaris van de Stichting Nederlands letterkundig museum en documentatiecentrum.
drs. f.w. kuyper (1946) was als neerlandicus tien jaar werkzaam bij het VHWO, is thans sedert zeven jaar antiquaar te Haarlem. Hij is secretaris van de Nederlandse vereeniging van antiquaren en drukker/uitgever van de private press Lojen deur pers.
th. laurentius (1936) heeft zijn opleiding genoten aan de Koninklijke academie voor beeldende kunsten in Den Haag en is prenthandelaar te Voorschoten.
elka schrijver (1899) publiceerde onder meer voor de uitgeverij Unieboek Glas, Nederlands zilver en Nederlands porcelein; zij bespreekt sinds vele jaren de belangrijkste Nederlandse tentoonstellingen voor het Engelse tijdschrift Apollo.