von John Heartfield (Berlin, 1929) vraagt Manutius f 850,-, een redelijke prijs in vergelijking met de exceptionele prijzen van sommige buitenlandse antiquariaten, bijv. Ex libris in New York. Van Laszlo Moholy-Nagy is 60 Fotos (Berlin, 1930) opgenomen (f 550,-). Van dezelfde fotograaf staat in de catalogus Portrait of Eton (de editie van 1949? Dit is in de beschrijving niet aangegeven), aangeboden voor f 150,-. Van Albert Renger-Patzsch zijn onder andere opgenomen Das Gesicht der Landschaft die Halligen (f 350,-), Die Welt ist schön (f 695,-) en Hamburg(f 600,-).
Nr. 275 is het vermaarde album van Erich Salomon, Berühmte Zeitgenossen in unbewachten Augenblicken (Stuttgart, 1931; f 300,-). Antlitz der Zeit van August Sander met een inleiding van Alfred Döblin (München, 1929) kost f 1100,-. De catalogus vervolgt met albums over ballet en theater, fotoboeken over steden en landen, naaktfotografie, tijdschriften, Schaubücher van het Orell-Füssli Verlag (Zürich, 1929-31), geschiedenis van de fotografie, techniek en varia waaronder veilingcatalogi van Sotheby (die vaak zeer informatief zijn) en tentoonstellingscatalogi. Afgezien van een aantal nu al ‘klassieke hoogtepunten’, zoals de in het bovenstaande genoemde, kan de liefhebber in de prijsklasse f 10,- f 100,- een mooie collectie fotoboeken uit de twintigste eeuw aanleggen.
Antiquariaat Bonset in Zandvoort is al vele jaren gespecialiseerd in economie en ook catalogus 190 biedt weer een rijke selectie aan wetenschappelijke literatuur op het gebied van algemene economie, economische geschiedenis, het bankwezen, industrie, handel, geschiedenis van het economisch denken, Nederlandse economie, Nederlandse dissertaties op economisch gebied, ontwikkelingslanden, management, land- en bosbouw, statistiek en verzekeringswezen, stenografie, numismatiek en de boekhandel. De prijzen zijn redelijk.
Antwerpen, waar in 1982 (!) werd herdacht dat in 1481 door Mathias van der Goes het eerste Antwerpse boek, een devotieboekje, gedrukt werd en waar in de vijftiende en zestiende eeuw vele belangrijke drukkers woonden met als bekendste natuurlijk Christoffel Plantijn, heeft vele bibliofielen onder zijn inwoners geteld. Sinds 1980 verdwenen er echter zes antiquariaten zodat het verheugend is de komst van een nieuw antiquariaat De Librije in het fraaie oude stadscentrum te melden. Catalogus 3 van De Librije heeft een aardig aanbod aan Nederlandse literatuur. Wie een autograaf van Louis Paul Boon wenst te bezitten kan voor Bfr. 1200 een cursiefje dat in Vooruit werd gepubliceerd kopen. Nr. 126 is het debuut uit 1837 van Hendrik Conscience, In 't Wonderjaar, 1566 zonder de platen in een contemporaine halflederen band (Bfr. 12000). Uiteraard heeft een Antwerps antiquariaat iets van de grootste Antwerpse schrijver.