Mirakel van het H. Sacrament, in de St. Jacobs kerk te Leuven. Later vestigde hij zich te 's Hage, waar koning Willem I hem tot zijn schilder benoemde. Dezen vorst was hij ten raadsman bij aankoopen van schilderijen voor zijn kabinet en belastte hem met den aankoop van het kabinet van schilderijen van den maarschalk Soult te Parijs, die echter, wegens de hooge eischen van den bezitter niet werden voortgezet.
De hertog van Aremberg vertrouwde hem de uitvoering van een aantal portretten toe. Een portret van Z.M. Willem II, door hem geschilderd, versiert het kabinet van den keizer van Japan. Ook bragt hij eenige door hem geschilderde portretten op steen, o.a. dat van de koningin en van de prinses van Oranje. De R.C. kerk van Woudrichem bezit van hem eene schoone schilderij, voorstellende Christus Geboorte, die te Katwijk de Drieeenheid.
Na den dood van Willem II vestigde hij zich weder in Belgie, en overleed in Junij 1862 te Brussel. Hij was lid der Koninklijke Akademie te Amsterdam. Zijn portret vindt men bij Immerzeel.
Zie Immerzeel, t.a.p., bl. 65; Kramm, Aanh op zijn werk over de Schilders, bl 87; De Eendragt van Gent 1862, Nr. 25