Lijst van veertig Vaderlandsche Medeburgeren om daaruit te benoemen een getal van vijfentwintig Personen, als Nationaal Geconstitueerden tot de zaak der onderhandelingen te Parijs.
Na de omwenteling van dat jaar keerde hij naar Frankrijk terug, waar hem door den Koning een pensioen werd toegelegd. Door het prinsdom Dombes tot plaatsvervangend Afgevaardigde in de Staten-Generaal van 1789 benoemd, bedankte hij voor zijn pensioen, en werd een der ondernemers van de Gazette Universelle, welk dagblad, in de eerste dagen van December 1790 begonnen, reeds den 10den Augustus 1792 ophield te bestaan, want op dien onstuimigen dag werden zijne persen stuk geslagen en hem den eigendom van het dagblad ontnomen, welk ongeluk hij zich had op den hals gehaald, door in zijn dagblad het vonnis bekend te maken, waarbij de Jacobijn Jean Louis Carra vroeger naar de galeijen verwezen was Nu verliet hij Parijs, en wilde in het Departement de l'Ain eene schuilplaats zoeken; doch werd door de Agenten van het Schrikbewind vervolgd en in den kerker geworpen, waarin hij verbleef tot op den val van dat bewind, den 27sten Julij 1795.
Door de omwenteling alles verloren hebbende, zag hij met vreugde in 1814 de Bourbons in Frankrijk terugkeeren, en kwam spoedig naar Parijs, om de schadeloosstelling te verzoeken, waarop hij meende regt te hebben, maar die hij niet bekwam. Vervolgens wilde hij te Lyon een dagblad oprigten, maar de Prefect vond, dat zijne koningsgezindheid wat al te hevig was, en het publiek zag er niets van dan het Prospectus. Geacht door zijne medeburgers, overleed hij te Châtillon den 1sten Julij 1828.
Zijne werken zijn:
Tableau de l'histoire générale des Provinces Unies. Utr. 1777-1784. 10 vol. 8o., van welk werk, loopende tot 1751, eene Nederduitsche navolging of liever omwerking, met goedkeuring van den oorspronkelijken schrijver, met veel vlijt en naauwkeurigheid vervaardigd is door Petrus Loosjes Adriaansz., onder den titel:
Tafereel der Algemeene Geschiedenisse van de Vereenigde Nederlanden, gevolgd naar het Fransch van den Heer A.M. Cerisier. Utr. 1781-1787. 10 deelen 8o., welke vertaling verre boven het oorspronkelijke te schatten is.
Histoire de la fondation des colonies des anciennes républiques, adaptée à la dispute présente de la Grande Bretagne avec ses colonies Américaines. Utr. 1788. 8o.
Le Politique Hollandais, 1780-1785. 4 vol. 8o., waarbij hij J.A. Crajenschot tot medewerker had.
Remarques sur les erreurs de l'Histoire Philosophique et Politique de Raynal par rapport aux affaires de l'Amérique Septentrionale, traduit de l'Anglais de Thomas Payne. Amst. 1785. 8o.