Grote in 1984 kwam hij met het opzienbarend bericht een aanwijzing gevonden te hebben dat Geert Grote gehuwd is geweest.
De belangstelling van Koch bleef in Deventer niet beperkt tot archief en bibliotheek. Deventer monumenten uit alle perioden lagen hem na aan het hart. Tot aan zijn dood was hij lid van de gemeentelijke monumentencommissie. Al vroeg heeft hij het plan opgevat voor een uitgebreid historisch stadskernonderzoek. Hiervoor heeft hij in de loop der jaren veel materiaal verzameld. Het was zijn bedoeling om na zijn terugtreden als bibliothecaris, in 1980, hieraan een uitgebreide publikatie te wijden. Uiteindelijk is alleen een deel over het Bergkwartier verschenen (1988). Achteraf moet men vaststellen dat een dergelijk ambitieus onderzoek geen eenmanszaak kan zijn, maar voor teamwork bestemd is. Koch was hiervoor te veel individualist.
Groot waren ook Kochs kennis van en belangstelling voor regionale geschiedenis. Bij de Vereeniging tot Beoefening van Overijsselsch Regt en Geschiedenis combineerde hij jarenlang de functies van voorzitter van de vereniging, voorzitter van de redactie van de Overijsselse Historische Bijdragen en bibliothecaris. In deze laatste hoedanigheid liet hij de verenigingsbibliotheek naar Deventer overbrengen. Het hoge niveau van de verenigingsuitgaven is voor een groot deel aan zijn inzet en opvattingen te danken.
Kunst, muziek en literatuur waren hem dierbaar. Hij had veel, vooral Duitse literatuur gelezen en speelde zeer verdienstelijk piano en klavecimbel. Koch stamde uit een artistieke familie, waarvan enkele ooms kunstschilder waren. In zijn vroegere Deventer jaren opende hij herhaaldelijk tentoonstellingen op het gebied van de moderne kunst. Zijn artistieke opvattingen kregen volop ruimte bij de inrichting van het gerestaureerde Buiskenshuis, waar de bibliotheek in 1971 een nieuw onderkomen kreeg.
Voor zichzelf en voor anderen is Koch geen gemakkelijk persoon geweest. Het delegeren van taken aan medewerkers kostte hem veel moeite. Omgekeerd werd hierdoor ook van het personeel veel gevergd. Achter Kochs soms arrogant optreden ging in feite een verlegen en eenzaam gevoelsmens schuil met een groot gevoel voor doorgaans ietwat macabere humor. Met de meeste mensen bleef het contact afstandelijk, weinigen was het vergund Koch echt te leren kennen.
In zijn geliefde vakantieoord Venetië is hij op 25 september 1990 plotseling overleden. Een publikatie over de Lebuinuskerk, Deventers be-