hulpmiddel alleen mocht gebruiken om zijn eigenlijke doel te bereiken: het uitbeelden van menselijke karakters.
Daardoor is het hem ook niet moeilijk gevallen om later, geleidelijk en ongemerkt, het vak van ‘jeune premier’ te verwisselen met dat van karakterspeler. In die eerste jaren op het Leidse Plein heeft Laseur altijd geprobeerd om, ook in de dikwijls niet bijster interessante society-stukken van die tijd, aan iedere nieuwe rol een eigen, persoonlijk karakter te geven. Niet alleen Verkade, maar vooral ook Bets Ranucci Beekman, hebben hem in die tijd met grote toewijding en sympathie geholpen en gesteund. Dikwijls werden stukken speciaal gekozen en opgevoerd, omdat de hoofdrol bijzonder geschikt was voor Laseur.
Al op zijn 31ste jaar was zijn plaats in de Nederlandse toneelwereld zo belangrijk geworden, dat hij zijn eerste jubileum kon vieren in Siegfried van Giraudoux, met Vera Bondam en Loudi Nijhoff in de vrouwelijke hoofdrollen en onder regie van Johan de Meester.
Twee seizoenen later, in 1932, begon Laseur op verzoek van Louis de Bree zijn loopbaan als zelfstandig artistiek leider en regisseur van het Centraal Toneel.
Dat wonderlijk gebouwde Centraal Theater, met zijn grappig ouderwetse ‘promenoir-foyer’ en zijn in de gewelven van een bank ondergebrachte kleedkamers, was al jarenlang een bekend en graag bezocht centrum voor intiem toneel, maar het beleefde onder Laseur's leiding een bloei-periode. Vanaf de openings-voorstelling op 2 september 1932 van Achard's geestige Domino tot in de eerste jaren van de oorlog heeft Laseur hier jaar in jaar uit goed en soms uitstekend toneel gebracht, waardoor hij voor zijn gezelschap in Amsterdam en ook daarbuiten een talrijk en bijzonder trouw publiek heeft gekweekt. Hij heeft in die periode geen schokkende nieuwigheden gebracht, maar hij heeft stellig, voor een gezelschap dat geen overheids-subsidie genoot, het repertoire op een hoog peil weten te houden. Ook meer ernstige stukken als Mannen in 't wit van Sidney Kingsley en Het voorste legioen van Ernest Lavery, die, zonder blijvende meesterwerken te zijn, toch tot het beste behoorden wat het toneel in die jaren voortbracht, hadden in ons hele land groot succes.
Onder regie van Eduard Verkade speelde het gezelschap op het kleine Centraal toneeltje As you like it en Hamlet en later onder leiding van Laseur zelf een uitstekende, geestige opvoering van de Comedy of errors in een nieuwe vertaling van Werumeus Buning. Daarnaast dan ook weer het