Collection, een verzameling zeldzame teekeningen van land en volk van Zuid-Afrika, door den Nederlander Robert Jacob Gordon tegen het einde der 18de eeuw vervaardigd en later naar Engeland overgebracht. Toen deze verzameling in 1913 te koop werd aangeboden, bracht de Heer Wouter Nijhoff haar naar Nederland over. Daar vormde zich een commissie, die er, dank zij de krachtige propaganda van Godée Molsbergen, in slaagde het belangrijke bedrag bijeen te brengen, noodig om deze collectie aan te koopen en voor Nederland te behouden. Ze berust thans in het Rijks Prentenkabinet te Amsterdam.
December 1916 bracht Godée de benoeming tot Hoogleeraar in de Koloniale Geschiedenis aan de door het Duitsche bestuur in Gent opgerichte Vlaamsche Hoogeschool. Het einde van den oorlog noopte hem in 1918 tot terugkeer naar Nederland; aangezien daar toen geen passend emplooi voor hem kon worden gevonden en het uitzwermen hem in het bloed zat, vroeg en verkreeg hij in 1919 plaatsing bij het Middelbaar Onderwijs in Nederlandsch-Indië. Hij werd daar werkzaam gesteld als leeraar aan de Koning-Willem-III-school te Batavia, op welke plaats hij zich het meest heeft thuisgevoeld. Nadat de bekende Dr F. de Haan in 1922 was afgetreden als landsarchivaris, werd Godée Molsbergen tijdelijk belast met de waarneming dier functie, tot in 1923 definitieve benoeming volgde. Hij leidde het landsarchief tot 1936, toen hij met pensioen naar het oude vaderland terugkeerde.
Op verzoek van het Britsche Gouvernement heeft hij, van Batavia uit, tweemaal een bezoek gebracht aan Ceilon, om advies uit te brengen over de ordening der archieven uit den Hollandschen tijd aldaar. De thuisreis in 1936 maakte hij tot een studiereis via China, Japan en Amerika.
Uit den Bataviaschen tijd, waarin hij tot het Katholicisme overging, verdient nog vermelding, dat hij er in 1930 de vereeniging V.O.C. oprichtte, die thans op verschillende plaatsen in en buiten Indië haar afdeelingen heeft, welker leden jaarlijks op den 20sten Maart de voor ons land in haar gevolgen zoo belangrijke oprichting der Vereenigde Oostindische Compagnie plegen te herdenken.
Godée Molsbergen kon er zich op beroemen in alle deelen van Groot-Nederland het Middelbaar en Universitair Onderwijs te hebben gediend: in het Moederland, in Zuid-Afrika, in Vlaamsch België en in Nederlandsch-Indië. Op grond van zijn verdiensten voor den Nederlandschen stam schonk het Algemeen Nederlandsch Verbond hem de gouden