Fifa;
Fifa; Federation International Football Association oftewel de Wereldvoetbal Bond: Op 21 mei 1904 werd de basis voor de wereldkampioenschappen voetbal gelegd in de Rue St. Honore van Parijs. Toen kwamen voetbalvertegenwoordigers van Frankrijk, België, Nederland, Denemarken, Zwitserland, Zweden en Spanje bij elkaar voor de oprichting van de internationale voetbalfederatie. Duitsland werd nog hetzelfde jaar lid, Engeland volgde in 1905, stapte tot tweemaal toe uit deze organisatie om in 1946 dan te stabiliseren. Suriname werd op het congres van 17 en 18 mei 1929 te Madrid tot lid toegelaten (zie voetbal).
De Fifa is de grootste internationale sportorganisatie met meer dan 142 leden en meer dan 20 miljoen voetballers die bij deze organisatie zijn aangesloten.
In 1930 werden na jaren van hard werken door de toenmalige voorzitter Jules Rimet van Frankrijk de eerste wereldvoetbalkampioenschappen georganiseerd. Uraquay werd de eerste wereldkampioen.
Ook Suriname heeft aan voorronde-wedstrijden voor de wereldkampioenschappen deelgenomen, maar de eindronde heeft zij nog nooit gehaald (zie voetbal).
Op het organisatorische vlak heeft Suriname het beter gedaan, namelijk in de persoon van Andre Kamperveen, die op het congres van 6 en 7 juni 1980 tot bestuurslid van het hoofdbestuur van de Fifa werd gekozen (zie Andre Kamperveen).