zenlijk, namelijk het beschikken over een clubgebouw. Eerst betrok men het pand aan de Keizerstraat 99, later verhuisde men naar de Dr. Sophie Redmondstraat.
In 1963 werd een algemene ledenvergadering gehouden onder anderen ter verkrijging van rechtspersoonlijkheid. De naam AMJO werd gewijzigd in AMOS en was toegankelijk voor jongemannen en vrouwen. Er werden verschillende activiteiten ontplooid, waarbij de dienstverlening aan de behoeftige mens centraal stond. De middelen ter behartiging van die activiteiten werden verkregen uit donaties en diverse fundraisings.
Zo is AMOS in het clubgebouw aan de Saramaccastraat in 1965 begonnen met knip- en naaicursussen. Vele Surinaamse vrouwen hebben daar deze kunst geleerd en verkregen erkende diploma's van mevr. Ceuppens-Geurs. Velen van de afgestudeerden hebben nu eigen mode-vakscholen.
Aan kinderen uit de omgeving werden gratis bijlessen gegeven door bevoegde AMOS-krachten, terwijl ook cursussen in Urdu en het Arabisch werden georganiseerd. Des zondags werd het AMOS-gebouw voor andere verenigingen ter beschikking gesteld voor het houden van clubaktiviteiten.
Het aantal leden evenals de activiteiten namen toe en dit had tot gevolg dat het clubgebouw al gauw te klein werd. In 1970 stelde het bestuur een moedig plan samen voor het bouwen van een eigen clubgebouw. In 1974 kon hiermee gestart worden, mede dankzij de regering van Suriname, die op het Flora-project een terrein beschikbaar stelde voor een gemeenschapscentrum, dat tevens een buurt en wijkfunctie te vervullen zou hebben.
Op 31 maart 1979 werd het AMOS-sportcomplex met zwembad, sporthal enz., geopend.