Overloon bij Vierlingsbeek, R.K. St.-Theobalduskerk
De Isr. begraafplaats (Spoorstraat ong.), gelegen ten westen van het dorp, werd omstreeks 1790 aangelegd ten behoeve van de joden uit het Land van Cuijk.
Verdedigingswerken. Ten oosten van het dorp, bij de veerplaats naar Bergen (Limburg), bevinden zich twee kazematten (bij Staaiweg 25) van de in 1939-'40 aangelegde Maaslinie. Eén kazemat heeft nog een gietstalen koepel.
Groeningen. Dit oeverwaldorp ten noorden van Vierlingsbeek is van middeleeuwse oorsprong. De R.K. kapel van H.H. Antonius Abt en Nicolaas (Groeningestraat 30) is een eenvoudige zaalkerk met smaller en lager, driezijdig gesloten koor. Het 15de-eeuwse gebouw is gewijzigd in de 18de eeuw en hersteld in 1822. In het interieur bevindt zich een laat-18de-eeuws rococo altaar en heiligenbeelden van Antonius Abt en Nicolaas.
Maashees. Dit oeverwaldorp ten zuiden van Vierlingsbeek werd in 1944 grotendeels verwoest. De R.K. kerk St.-Anthonius Abt (De Goeystraat 2) is een zware neoromaanse zaalkerk uit 1950 naar ontwerp van C. de Bever.
Holthees. Deze beekdalnederzetting ten zuiden van Vierlingsbeek ontstond begin 11de eeuw. De R.K.O.L. Vrouwekapel (Kapelstraat 1) is een eenbeukig, wit geschilderd, laat-15de-eeuws bouwwerk met driezijdige sluiting. De kapel werd in 1944 beschadigd en in 1950 ingrijpend vernieuwd. Van het in 1802 gesloopte kasteel Makken (Makkenweg ong.) resteert nog een deel van de voorburcht in de vorm van een wagenschuur met inwendig een vroeg-17de-eeuwse hardstenen, dorische zuil.
Overloon. Dit kerkdorp ten zuidwesten van Vierlingsbeek is van middeleeuwse oorsprong. Op de plaats waar in oktober 1944 gedurende drie weken een tankslag werd uitgevochten, bevindt zich het Nationaal Oorlogs- en verzetsmuseum (Museumpark 1). Dichtbij ligt het in 1945-'50, waarschijnlijk naar plannen van P. Hepworth aangelegde Britse Oorlogskerkhof (Vierlingsbeekseweg ong.) met memoriekapel en ‘Cross of Sacrifice’. De R.K. St.-Theobalduskerk (14 Oktoberplein 9) is een interessante bakstenen zaalkerk uit 1955-'56, gebouwd naar plannen van J. Strik met opengewerkte betonnen klokkentoren.