verpligting. Hij stelt eene Algemeene Vergadering voor, en zou M. en Z. willen verzoeken hun aanhouden om ontslag alsnog terug te nemen.
Een Algemeene Vergadering een Poolsche Landdag, dacht ik en besloot Vissering te schrijven of hij mij heden afwachten kon. Liefst zou het mij zijn, schreef ik hem, bijv. Veth en Buijs te zijnent te ontmoeten. Aan de beurs had ik een telegram dat ik hem welkom zoude zijn.
Heden ochtend half elf was ik te zijnent en deed den Heeren mijn lang verhaal.
Een Avond aan het Hof leverde ook daar bezwaar op, maar meer de ketterij over Volkssouvereiniteit.
Men was echter, zooals ik het van vrienden en mannen verwachten mogt, bij verschil van gevoelen heusch en humaan.
Ik verklaarde mij, wanneer zij onoverkomelijke bezwaren voor de toekomst hadden, bereid met U af te treden, maar tevens dat ik geenerlei public désaveu deed, noch dit U zou aanraden.
Voor men tot eene Algemeene Vergadering de toevlugt nam, vond ik het beter, dat de Heeren U hunne wijze van zien over 't politiek different deden kennen. Men had daar ooren naar, en begreep dat de zaak ten minste voor dit jaar moest worden gevonden.
Ik heb kennis gedragen van beide stukken, ik heb geen bezwaar tegen den Avond aan het Hof gemaakt, integendeel! het is dus billijk, was mijn woord, dat ik de schuld meêdrage. - Ik wenschte dat ik dit niet had gedaan, geenszins om der gevolgen wil, maar dewijl dan mijn partijtrekken meer af zou doen.
Uw briefje aan Lion leverde bezwaar, daar het daarin den schijn heeft, als wisten de andere Redacteuren wel van de zaak, slechts Limburg Brouwer niet.
Doe nu, lieve Vriend! na de ontvangst van den brief van