Men vrage steeds aan een gast of hij of zij naast den chauffeur wil zitten of achterin.
Wanneer een jong paar een oudere dame meevraagt, dan behoort de gastvrouw met haar gast achterin te zitten, als deze laatste er niet de voorkeur aan geeft voor te zitten. Nooit mag het voorkomen, dat het echtpaar naast elkaar voorin zit en de gast alleen achterin.
Dit is alleen geoorloofd wanneer de gast een jongeman is, jonger dan de gastheer of een kind onder de zestien jaar.
Wie gasten in de wagen heeft, rooke niet. Niets is onaangenamer dan rook in een kleine besloten ruimte.
Ook in een open wagen laten men dit na, wanneer men dames vervoert of gasten, die zelf niet rooken.
Zij, die een auto bezitten en een garage bij het huis, zullen vaak gasten des avonds naar huis brengen of laten brengen.
De beleefdheid eischt volstrekt niet, dat men dit onder alle omstandigheden moet doen.
Wanneer dit wenschelijk is moet men zelf uitmaken bijv.: Wanneer het hard regent, wanneer het heel erg laat geworden is, wanneer men bejaarde personen op bezoek heeft of zwakken of herstellenden e.d.
Krijgt men ouden van dagen of herstellenden of jonge menschen met een baby te gast, dan kan het onder omstandigheden een bewijs van hartelijkheid zijn, hen met de wagen te laten halen. Het kan ook een tactvol gebaar zijn tegenover onbemiddelde kennissen, wien men tram of treinkosten wil besparen, maar dan dient men zelf te chauffeeren teneinde de verplichte-fooi-aanden-chauffeur, die somwijlen bijna even groot is als het tramgeld, te vermijden.
Wie met bejaarde personen rijdt, zorge steeds voor extra kussens om op te zitten, een reisdeken voor de knieën en eventueel een voetenkussen of voetenzak bij koud weer.