Van Eeden leest een reclamebriefkaart voor, waarvan 1000 bij ‘Vrede’ zullen worden besteld en rondgestuurd.
5. Inmaak. De vrouwen hebben het met inmaak van boonen te druk; er staat nog een groote partij. Er zal zoo mogelijk naar eene vrouw [worden uitgezien].
6. De Koe spreekt over het feit, dat hem een grief van te weinig samen te werken wordt gemaakt. Tromp zegt, dat dit wel een algemeene grief is van degenen, die met De Koe moeten samen werken, dat 't hem nu op 't ogenblik niet mogelijk is, dit met feiten nader aan te toonen, maar dat hij gaarne nota neemt van De Koe's wensch, dat klachten en opmerkingen in dien zin tot hem worden gebracht in de vergadering, daar het geldt eene zaak van algemeen belang. Hij zal hier dus later waarschijnlijk wel op terugkomen.
7. Over het uur van vergaderen wordt door De Koe ook nog eene opmerking gemaakt. Deze worden zóómaar en door een persoon willekeurig uitgeschreven. Tromp wijst op het bepaalde in de vergadering van 9 Aug. 11.: vast Donderdagavond acht uur. Besloten wordt nu dit uur op half acht te bepalen voor vast. Wordt tusschentijds door iemand eene vergadering bijééngeroepen, dan bepaalt diegene zooveel mogelijk in overleg met de anderen en zoo tijdig mogelijk dag en uur dier vergadering.
Van Eeden meent dat - waar De Koe nu over samenwerking spreekt - de toon van De Koe hiervoor niet dienstig is. Het heeft meer den schijn van verwijten maken en persoonlijk gepikeerd zijn, dan ophelderingen vragen.
Bouke: Rypma.
Zoomer: P.J. Zoomer was winkelhouder van de Amsterdamse coöperatieve winkel, aangesloten bij de vereniging G.G.B., waaraan Walden brood leverde.
de kist voor Amsterdam: Vanaf 18 augustus werd er brood verzonden naar de Amsterdamse winkel. Het vervoer naar de hoofdstad gebeurde later in speciaal daartoe door de coöperatieve mandenmakers vervaardigde manden.
een tweede hond: Vroeger gebruikte men als trekdieren voor ventwagens veelal honden, die niet zo duur waren als paarden.
reclamebriefkaart: Er werd actieve reclamecampagne gevoerd voor de bakkerij, o.a. voor het sportbeschuit, vooral in De Pionier.
‘Vrede’: Deze drukkerij was door een aantal christen-anarchisten in 1897 rond het blad met die naam opgericht. Aanvankelijk werkte men in Haarlem, al spoedig daarna in Den Haag. In april 1902 werd alles