Naar een nieuwe Bescheurman
Beste Bescheurmannen,
Ik vind het best moeilijk om me tot jullie te richten maar het moet, weet je. Nou kijk, ik voel me al een hele tijd ontzettend onderdrukt, maar het feit dat ik een man ben, dus zelf tot de onderdrukkers behoor maakt het best moeilijk nu strijdbaar naar buiten te komen maar ik vind dat het moet gewoon.
Nou kijk, de Bescheurkalender kan namelijk een ontzettend goede mogelijke ingang zijn.
Misschien zijn er ook wel heterobescheurders die deze aktie hartstikke verkeerd vinden of zo, nou dan zeg ik sorry, dan zijn jullie wel op heel smalle manier solidair zeg. Ja, neem me niet kwalijk. Dat wil ik best duidelijk krijgen!
Nou, voor de draad ermee.
Ik ben dus Jonst, ik ben dus getrouwd met Annette, we hebben twee kinderen en we wonen nog samen (dat moet je d'r wel bij zeggen tegenwoordig).
Nou kijk, nadat Annette zich al zo'n tien jaar had ingezet voor de Vrouwenbeweging, wat ze ontzettend goed doet en wat ik ook ontzettend goed van haar vind, ben ik pas de laatste jaren een beetje bewust gaan nadenken.
En zo ben ik er achter gekomen dat Annette een heleboel gelijk had en dat ik gewoon ook ontzettend hard bezig was me af te zetten tegen de feministisch-socialistische spiegel die Annette mij als het ware voorhield waardoor ik dus mijn eigen heteromoraaltje geweldig ging zitten opblazen waarmee ik de heterosexuele machtsmoraal nog ontzettend veel meer in stand hield dan ik eigenlijk binnen in mij voelde.
En dat was dus eigenlijk een opgedrongen situatie die mij een ontzettend eenzaamheidsgevoel gaf waar ik het best moeilijk mee had.
In eerste instantie had ik dus helemaal niet in de gaten dat ik met Annette solidair kon zijn door ook bezig te gaan met een stuk anti-patriarchale strijd zodat ik ook in mijn intieme relatie met Annette de prestatiedwang, de konkurrentie en de machtsverschillen uit de weg kon ruimen.
Maar het was gewoon een taboe of zo die me tegenhield, een ontzettende aarzeling om er iets mee te doen en het politiek te maken.
Dus zag ik bij mezelf naast een groeiende wil ook een geweldig stuk onmacht.
Dat lag natuurlijk ook aan de ander, Annette in dit geval, die mij eigenlijk een soort maatschappelijke stigmatisering gaf van hij is en blijft nou eenmaal een hetero-onderdrukker, een potentiële verkrachter dus eigenlijk.
Nou, tot ik er achter kwam dat er nog een heleboel andere mannen zijn die met die onduidelijkheid zitten van dus wèl tot de dominante sexe behoren, of je dat nou wilt of niet maar toch ook van je proberen te bevrijden en je voorzichtig een klein beetje bloot geven en je eigen ervaring bespreekbaar maken. Dat vereist een ontzettende dosis moed.
Nou kijk, en daarom stel ik dit op de Bescheurkalender gewoon aan de orde. Wil ik tegen de heterobescheurders gewoon kunnen zeggen van ja, ik ben een hetero en daar zit ik ernorm mee in m'n maag.
En durf ik jullie te vragen van ga daar nou 's impliciet op in.