neder, doch bleef zijn verblijf te Gouda houden en wijdde zich geheel aan de studien. In 1802 werd hij, voorloopig voor den tijd van vijf jaren, tot archivaris der Bataafsche republiek en na dien tijd tot vast archivaris benoemd, waarop hij zich te 's Hage vestigde. Koning Lodewijk bejegende hem met onderscheiding, schonk hem de ridderorde der Unie en het lidmaatschap der tweede klasse van het koninklijk instituut van kunsten en wetenschappen. Ook werd hij lid eener commissie ter onderzoeking van de titels, onderscheidingen en orden, welke, van vroege tijden af, in deze landen in gebruik waren geweest. Koning Willem I bevestigde hem in zijn post en schonk hem de Leeuwenorde. Op 76-jarigen ouderdom begaf hij zich nog naar Henegouwen om de aldaar berustende staatsstukken als wettig eigendom der Noordelijke gewesten naar 's Hage te voeren. Van Wijn was lid van vele binnen- en buitenlandsche genootschappen en overleed 26 of 27 September 1831. Lijn portret vindt men voor 's mans leven door J.C. de Jonge.
Hij schreef:
Nebucadaezar's wanhopige overpeinzing en berouw, een berijmde brief in N. Bijdr. tot opbouw der Vad. Letterk.
Over de beteekenis der woorden Paën. Beën, Piën. Land Raaroof. Loo en Louwmaand. Ald.
Bruiloftsgedicht op zijne zuster Cornelia van Wijn.
Brielsche vreugdezang, ter gedachtenis van het tweehonderdste jaer der vrijheid, verschenen en gevierd in den Briele op den eersten van Grasmaand 1772, achter C. Cleyns' Dankoffer voor de eerstelingen van Nederl. Vrijheid.
De Klagt van Cornelia, dochter van Lucius Scipio Metellus aan haren echtgenoot Cuejus Pompejus enz. (berijmde brief).
Onderzoek, of het gebruik der letteren, oudtijds den Germanen onbekend geweest zijn, in Werk. v.d. Ned. Maats. van Letterk. te Leiden. D. IV.
Over de Bellen. Ald. D. II.
Schets van het leven en bedrijf van Heer Nikolaas, Heere van Putten en Stryen. Ald. D. V.
Onderzoek nopens het jaar in hetwelk Lodewijk, koning van Germanie aan den Utrechtschen bisschop Himgerus de vrijheid zijner kerke bevestigd hebbe in Verhand. v.h. Zeeuwsch Genoots. te Vlissingen, 1773.
Dertigtal regtsgeleerde vragen. 's Hage 1777. 8o.
Bijvoegsels en Aanmerkingen op de Vaderlandsche Historie van Wagenaar (het grootste gedeelte).
Historische en Letterkundige Avondstonden.
Huiszittend leven, in V stukken.
Iets over de Keur van Gui van Henegouwen aan de stad Amsterdam, in het begin der XIVde eeuw in Verhand. der 2de kl. van het Instit. 1818.