krooning van de keizerin Josephine, hem door keizer Napoleon en den dood van Nero, door Lucien Bonaparte besteld, bewogen hem zich naar Milaan te begeven, waar hij schilderijen in fresko vervaardigde. Van hier reisde hij naar Holland, van plan om zich naar Zweden te begeven. Te 's Hage gekomen, bewoog koning Lodewijk hem echter om aldaar te blijven en het inwendige van het paviljoen van Haarlem, met voorstellingen aan de geschiedenis van zijn koningrijk ontleend, in fresko te schilderen. 's Konings kort daarop gevolgde afstand, stelde zijne verwachtingen op nieuw te leur, en nu vestigde hij zich in België, en woonde achtereenvolgens te Brussel, Antwerpen en Luik, in welke laatste stad hij aan het hoofd van een athenaeum van schilder- en teekenkunst werd geplaatst. Eenige jaren later werd hij professor aan de Akademie te Doornik, en bleef in deze betrekking werkzaam tot aan zijn dood, die den 12 Mei 1833 voorviel. Tot het getal zijner leerlingen behoorde de beroemde historieschilder Louis Gallait.
Zijne beroemdste schilderijen bevonden zich in de galerij der Louvre, zooals Orestes door de furiën vervolgd, en de slag der Piramiden en in het hôtel der Invaliden, het portret ten voeten uit van den maarschalk Perignose, ook schilderde hij voor Napoleon den slag bij Nazareth en bij Quiberon. Voor de zaal der antieken op de Louvre vervaardigde hij een plafond, Frankrijk voorstellende, en op last van den heer Delacepède, groot-kanselier van het legioen van eer, de uitreiking der ridderkruisen van het legioen van eer aan het leger der kusten van den Oceaan te Boulogne.
Te Luik bevindt zich de zelfopoffering der 300 Franchimontezen, een nationaal onderwerp; in de kerk van St. Jan aldaar, St. Jan, de Apocalypsis schryvende; in het kostschool te Ekerme, bij Rijssel, eene Heilige Maagd en vier schilderijen betrekking hebbende tot de geschiedenis van den H. Benedictus; boven het hoofdaltaar der kerk te Malmedy, eene voorstelling van het Vagevuur. Voorts vervaardigde hij een Christus in het graf; 5 tafereelen uit de geschiedenis van St. Hubert in de aan dien heilige gewijde kapel in de kerk van St. Piat te Doornik; Socrates zijnen leerlingen lessen van wijsheid gevende, te Rijssel; het portret ten voeten uit van den maarschalk Dumonceau, te Amsterdam geschilderd; de geboorte des Konings van Rome; voorts een aantal portretten, landschappen en genrestukken.
Zie Immerzeel, Levens der Hollandsche en Vlaamsche Schilders, D. III. bl. 33; Nayler, Küntsler Lexicon, T. VI. p. 101.