ties van werk van Louis Paul Boon, Marnix Gijsen en Jef Geeraerts. Hij schrijft onder meer voor De Morgen en Streven en is uitgever van Meulenhoff/Manteau. Zie ook: motoronderhoud.blogspot.com
gijsbert pols (1980) is als wetenschappelijk medewerker verbonden aan de Freie Universität Berlin en werkt aan een proefschrift over Lodewijk van Deyssel en Arno Holz. Hij publiceerde onder meer over J. van Oudshoorn en Carry van Bruggen.
daniël rovers (1975) schreef een essaybundel (Bunzing, Over land, literatuur en rijtjeshuizen, Nijmegen 2005) en een proefschrift (De figuur in het tapijt: op zoek naar zes auteurs).
mira sanders (1973) is beeldend kunstenaar en werkt in Brussel. Ze is een bescheiden, efficiënte en kritische ontdekkingsreiziger, die de dingen, de wezens en de structuren waarbinnen ze functioneren tracht te her-zien, te her-ontdekken en te her-beluisteren. Haar werk omvat video's, tekeningen en installaties. In 2007 werd zij laureaat van de Prijs voor Jonge Belgische Schilderkunst. Haar werk werd o.a. tentoongesteld in deSingel (Antwerpen), Paleis Voor Schone Kunsten (Brussel), museum Dhondt-Dhaenens (Deurle) en in het CEAC (Xiamen, China).
johan sonnenschein (1980), is redacteur van yang en bereidt aan de Universiteit van Amsterdam een proefschrift voor over kenteringen in de oeuvres van Herman Gorter, Martinus Nijhoff en Willem Jan Otten.
bert van raemdonck werkt als editiewetenschapper bij het Centrum voor Teksteditie en Bronnenstudie. Daarnaast is hij redacteur van rekto:verso en schrijft hij o.m. in Ons Erfdeel en De Leeswolf over literatuur.
frank vande veire (1958) is filosoof en lector aan de Akademie voor Beeldende en Audiovisuele Kunst te Gent. Hij schrijft over filosofie, literatuur en kunst. In 1997 ontving hij de Vlaamse Cultuurprijs voor kunstkritiek, vooral naar aanleiding van zijn De geplooide voorstelling. Essays over kunst. Ondertussen verscheen het overzichtswerk Als in een donkere spiegel. De kunst in de moderne filosofie (2002) en een bundel cultuurfilosofische essays Neem en eet, dit is je lichaam. Fascinatie en intimidatie in de hedendaagse cultuur (2005). Hij was de afgelopen jaargang yangs writer-in-residence.
peter verstraten (1967), universitair docent Intermediale Literatuurwetenschap in Leiden. Zijn publicaties omvatten onder meer Kernthema's in de filmwetenschap (Boom, 2008), Handboek filmnarratologie (Vantilt, 2006) en Celluloid echo's: cinema kruist postmodernisme (Vantilt, 2004). Van Handboek filmnarratologie verschijnt binnenkort een engelstalige editie bij University of Toronto Press.
samuel vriezen (1973) schrijft muziek, gedichten en essays. Zijn debuutbundel, 4 Zinnen, verscheen in 2008 bij De Wereldbibliotheek, en hij werkt nu aan een tweede boek, een lang strijkkwartet, en het in de vingers krijgen van Charles Ives' Concord Sonata. Hij blogt op ‘Vriezen Vindt...’ (blogger.xs4all.nl/sqv)
David foster Wallace werd op 21 februari 1962 geboren te Ithaca, New York. Groeide op in Champaign en Urbana, Illinois. Studeerde Engels en filosofie, met als specialisatie