In opvolging van Pol Hoste, Pjeroo Roobjee, Louis Paul Boon, J.Z. Herrenberg en [Paul Verhaeghen] verwelkomt de redactie Bart Meuleman als writer-in-residence. Vier nummers lang doet hij in yang wat hij wil. Geen roman-in-wording wordt u aangeboden, wel nieuwe gedichten en essays. In de eerste aflevering opent hij alvast ook zijn privé-popkroniek, ‘Hit me’.
In het vorige nummer van yang stond onder meer een onzacht verbaal treffen tussen de taalkundigen Rik Geeraerts en Jürgen Jaspers over de Vlaamsigheid van/en het Nederlands. In dat nummer had ook een korte brief van Geeraerts afgedrukt moeten staan als reactie op Jaspers' stuk. Dat is toen helaas niet gebeurd. De redactie verontschuldigt zich hiervoor en drukt de brief alsnog af.
De ware avant-garde-geest indachtig, beseft yang dat vernieuwing niet noodzakelijk verjonging impliceert. In het geval van Sascha Bru doet het dat natuurlijk wel, maar de andere nieuwe redacteur die we hier met veel genoegen verwelkomen beschikt over heel andere troeven. Marc Reugebrink is niet alleen een schrijver en criticus met een indrukwekkende staat van dienst (ook en al lang in dit blad), hij is bovendien een Hollandse Gentenaar zoals wij ze graag zien. Van een andere Gentenaar nemen we in dit nummer node afscheid. Jarenlang redactiesecretaris en PR-wonder Tom Van de Voorde doet wat alle groten zouden willen, maar waar ze (zie: Eddy Merckx, Björn Borg, Frank Vandenbroucke) zelden in slagen: hij stopt op het toppunt van zijn kunnen. Niet dat het nu per definitie bergaf zal gaan met hem. Ook hij zal de techniek van de metamorfose toepassen en in nieuwe gedaanten verrijzen. In ten minste één daarvan - als vast redactiemedewerker - zal hij nog geregeld in dit blad opduiken. En tenslotte heeft ook beeldredactrice Michelle Adriaense ons verlaten: zij ruilde Gent voor een avontuur in het wel heel verre Chili.
De redactie van yang dankt de lezers voor het vertrouwen en wenst hen opnieuw een jaargang met veel leesplezier toe.
de redactie