[Over de medewerkers]
ARNOUD VAN ADRICHEM (1978) is dichter, hoofdredacteur van literair tijdschrift Parmentier en lid van de redactieraad van Dietsche Warande en Belfort. Zijn poëziedebuut zal eind 2007 bij uitgeverij Contact verschijnen. Daarnaast schrijft hij samen met Jan Lauwereyns aan de essaybundel Stemvork.
PENNY ALLEN (1942) is vertaalster (onder meer van de klassieker The living Unknaeld ze zich bezig met milieuvraagstukken in de Verenigde Staten en Europa, en organiseerde ze de internationale conferenties ECO 1997, ECO 1999 en ECO 2001. In 2001 publiceerde Allen een non-fictieboek A Ceogrophy of Saints (Boston, Zoland Books), en een boek over milieu en maatschappelijke verantwoordelijkheid Metaphors for Change (Sheffield, UK, Greenleaf Publishing). Haar tweede non-fictieboek Class Lady 4 verschijnt binnenkort. Ook haar derde film komt eraan, The Soldier's Tale.
ERNST VAN ALPHEN (1958) is hoogleraar Literatuurwetenschap aan de universiteit Leiden. Hij publiceerde onder meer Francis Bacon and the Loss of Self (Harvard U.P. 1994), Caught By History: Holocaust Effects in Contemporary Art, Literature and Theory (Stanford U.P. 1997), Armando; Shaping Memory (NAi publishres 2000), en Art in Mind: How Contemporray Images Shape Thought (University of Chicago Press 2005). Op dit moment is hij Clark/Oakley fellow aan the Clark Art Institute.
JAN BAETENS (1957) is verbonden aan het Instituut voor Culturele Studies van de KU Leuven, waar hij zich vooral bezig houdt met woord- en beeldstudies- Zijn speciale interesse gaat uit naar Franse theorie en poëzie én naar populaire genres zoals stripverhalen en fotoromans. Hij is co-directeur van het Lieven Gevaert Centrum (www.lievengevaertcentre.be) en co-redacteur van hetonline tijdschrift Image (&) narrative (www.imageandnarrative.be).
GIOVANNI FIORENTINO (1967) doceert mediastudies en communicatiesociologie aan de universiteit van Lecce. Zijn aandacht gaat vooral uit naar de geschiedenis van de media en het belang van nieuwe media voor het onderwijs, waarover hij zowel theoretisch als praktisch (als journalist voor II Mattino) publiceert. Zijn recentste boek is L'occhio che uccide (Rome: Meltemi, 2004), een studie over oorlogsfotografie. Als filmhistoricus opereert Giovanni Fiorentino in het grensgebied tussen film en fotografie, met een speciale voorliefde voor de visuele cultuur uit de streek van Napels, Zo is hij, naast het boek over Pane, amore e... (1995) waarvan hier een fragment in vertaling is opgenomen, ook auteur van het hoofdstuk over fotografie en cinema in het befaamde overzicht Storia mondiale del cinema (Turijn: Einaudi, 2001).
GASTON FRANSSEN (1977) is literatuurbeschouwer. Hij publiceert in diverse tijdschriften over (moderne) poëzie, hedendaagse cultuur en literatuurtheorie. Momenteel bereidt hij een proefschrift voor over de poëzie van Gerrit Kouwenaar. Franssen is vaste medewerker van literair tijdschrift Parmentier.
D. HOOIJER (1939) schrijft korte en iets minder korte verhalen. Af en toe maakt ze er illustraties bij. In mei verschijnt bij Van Oorschot haar derde bundel, Sleur is een roofdier.
SASKIA DE JONG (1973) publiceerde in 2004 haar debuutbundel zoekt vaas, die in datzelfde jaar genomineerd werd voor de C. Buddingh' prijs. Haar tweede bundel resistent verscheen in 2006. Ook verschenen de bibliofiele bundels poëzie (DRUKsel, 2005) en vol. 8 Saskia de Jong, Bart Meuleman (uitgeverij 117-234, 2006). De hier opgenomen foto's staan in haar bundel poëzie.
ONNO KOSTERS (1962) publiceerde proza, poëzie en vertalingen in onder meer De Brakke Hond, Raster, De Revisor, Parmentier, Poëziekrant en DWB. De dichtbundel Callahan en andere gedaanten verscheen in 2004 bij uitgeverij Contact, Amsterdam. In mei 2007 verschijnt bij dezelfde uitgever de bundel De grote verdwijntruc. Website: www.doelverdediger.nl.
MARC KREGTING (1965) publiceerde negen boeken in het grensgebied tussen poëzie, proza en essay. Meest recent: Dood vogeltje (Wereldbibliotheek) en Laden en lossen (Vantilt), beide verschenen in 2006.
INE LAMERS (1954) is beeldend kunstenaar sinds 1990. Zij woont en werkt in Rotterdam. Richtte zij zich aanvankelijk vooral op de fotografie, vanaf 2000 bestrijkt haar werk een cross-over met film. Haar fotografische en filmische installaties zijn te zien in internationale cinema, musea en kunstgaleries. Centraal staat de spanning tussen de mens en zijn omgeving, tussen het private en publieke. De instabiele positie van het subject en het aanhoudend zoeken naar zingeving vormen de grondtoon, ook als de mens zelf niet in de beelden verschijnt. Het besproken filmwerk Not She 45 min. 2005 is als film en als installatie in combinatie met fotowerken uit de film gepresenteerd. Voor meer informatie: www.ronmandos.nl