Medewerkers
Nieneke Bertouille werd in 1938 op Sumatra, Indonesië, geboren. Zij studeerde Germaanse filologie en is momenteel werkzaam aan de Vrije Universiteit Brussel als lector, werkleidster en lerares aan de verpleegstersschool. Tot nu toe publiceerde zij de essays S. Breton de Nys, een Indische jongen en schrijver (1966/67), Het Nederlands in de Indische Archipel van de Compagniestijd tot heden (1967/68)) en Animistische denkbeelden in ‘De Sirenen’ van Maria Dermoût (1969).
Thomas Triphon werd in 1937 te Gent geboren. Over deze aparte figuur schreef ons Jos Vandeloo: ‘Thomas Triphon maakte zijn lager onderwijs niet af. Hij verbleef tien jaar in een weeshuis, werd daarna schoolknecht en schrijft. In Gent ging ik hem opzoeken om persoonlijk met hem kennis te maken. Onverwacht kwam ik in het Sint-Amanduscollege en daar trof ik hem aan, bezig met zijn dagelijkse taak, een blauwe schort voorgebonden van aan zijn middel tot over zijn knieën. We moesten luid praten. Hij had me geschreven dat hij een beetje doof was. Hij vertelde me niet zoveel, maar ik had de indruk dat hij een beetje blij was omdat iemand zijn werk gelezen had en een aantal dingen goed gevonden had. Een schoolknechtje met slechts weinig vrije uren. Die gebruikt hij in zijn kleine kamer om te schrijven...’ In het Nieuw Vlaams Tijdschrift (jg. XX, nr. 2) verscheen van Thomas Triphon reeds eerder het verhaal Ergens een wereld.
Antoon Vloemans, geboren te Antwerpen in 1898, studeerde te Gent, Göttingen, Marburg en Berlijn. Zijn omvangrijk oeuvre bestaat uit geschriften over filosofische en pedagogische onderwerpen. In 1956 werd hij bekroond met de Vijfjaarlijkse Staatsprijs voor Kritiek en Essay. Bekroond werden: Cultuurgeschiedenis van Europa (1954) en Wijsgerige levensleer (1952).