vreugde uitspraken over dezen terugkeer tot de goede tijden van vóór den oorlog’.
Het beredeneerd verslag geeft verschillende sprekende
cijfers, b.v.: Sedert de oprichting der B.-C. in 1902, werd aan bijdragen ontvangen en verwerkt bijna f 80.000; met 327 adressen in het buitenland houdt de B.-C. voeling; voor de militairen werden gedurende den oorlog 610 kisten boeken verzonden, in het geheel sedert de oprichting aan alle adressen samen 1881 kisten, aantal boeken in die 18 jaar 210.000, 22.000 pakken dagbladen en weekblaadjes, 5000 pakketten maandschriften.
Het rijk geïllustreerd propagandaboekje geeft daaromtrent uitvoerige opgaven en diagrammen, van welke hierbij een paar worden afgedrukt.
De directeur, die zoo geheel in zijn nuttigen arbeid
opgaat en er als 't ware mee is saamgegroeid, doet in zijn verslag een dringend beroep op alle Nederlanders van goeden wille en gevulde beurzen, om als leden der B.-C. toe te treden, omdat de kas dringend behoefte aan versterking heeft, wil zij haar taak naar behooren vervullen.
Wie kan, steune door geld, boeken, tijdschriften, kranten en muziek den arbeid van den directeur (adres: Villa Beyersoord, Soestdijkerstraatweg 136, Bilthoven) en zijn staf te Rotterdam (Boekenhuis: Van der Duynstraat 63, Rotterdam).
De laatste, die steeds in stilte arbeidt, mag hier wel eens met name genoemd: Mej. G.P. Hardenberg, Secretares, Mej. G.M. Nobel, 2e Secretares, W.J L Poelmans, Boekhouder; medewerkers: de dames M.C. Roodenburg, N. Hannink, J.C. van Hillegondsberg, P.A. Honig, A. Schupper' en de heeren J.H.J. Vink, J.W.E. van Everdingen, J.U. Schilthuis, J.P. Smits, H.J.M. Voskuil, H.G. van Welsenes Jr., K.J. van Welsenes.
Wie nog niet met hun werkzaamheden op de hoogte is, vrage eens te Bilthoven het propagandaboekje aan en leze vooral het hoofdstukje: Hoe kan men dien arbeid steunen?
Hier is voor velen en op betrekkelijk gemakkelijke wijze voldoening-gevenden nationalen arbeid te verrichten.