[Nummer 1-4]
Woord vooraf
Bijna een kwart eeuw is verstreken sedert het tijdschrift Mededelingen van de Vereniging voor Naamkunde te Leuven en de Commissie voor Naamkunde te Amsterdam werd omgevormd in Naamkunde. Het eerste nummer van Naamkunde verscheen in 1969; bij de publikatie van de 25ste jaargang, een jubileumnummer, achtte de redactie het gepast om andermaal enkele vernieuwingen door te voeren.
Binnen de redactie werd beslist om, naar het voorbeeld van andere vaktijdschriften, enerzijds met een kleinere redactie te werken, anderzijds een ruimere redactieraad samen te stellen. De titel Naamkunde blijft behouden.
Voor Nederland zullen R.A. Ebeling (R.U. Groningen), K.F. Gildemacher (Christelijke Hogeschool Noord-Nederland, Leeuwarden) en R. Rentenaar (P.J. Meertens-Instituut, Amsterdam) hun werkzaamheden als redacteur voortzetten.
Voor Vlaanderen is ernaar gestreefd om een evenwicht tussen de diverse universitaire instellingen waarin de naamkunde een plaats heeft, tot stand te brengen. De Vlaamse redactie bestaat voortaan uit M. Devos (r.u. Gent), A. Marynissen (k.u. Leuven) en J. Van Loon (ufsia en uia).
De verkleinde, zeskoppige redactie coördineert de redactionele werkzaamheden en draagt de eindverantwoordelijkheid voor het tijdschrift. Het redactieadres blijft voor Nederland het P.J. Meertens-Instituut te Amsterdam, voor Vlaanderen het Instituut voor Naamkunde en Dialectologie te Leuven. R. Rentenaar fungeert als redactiesecretaris voor Nederland; A. Marynissen neemt die taak op zich voor Vlaanderen.
De redactie wenste een aantal mensen die regelmatig meewerken aan Naamkunde nauwer bij de redactie te betrekken. De redactieraad die daartoe is samengesteld bestaat uit:
W. Beele, D.P. Blok, F. Claes, F. Debrabandere, J. Goossens, M. Gysseling, J.A. Huisman, P. Kempeneers, J. Molemans, W.J.J. Pijnenburg, A. Quak, K. Roelandts, J. Taeldeman, L. Van Durme, W. Van Langendonck, W. Van Osta, R. Van Passen.