al beweren kwade tongen het tegendeel.
Ten tweede vloeit daaruit voort dat wij al lang verder keken dan de subcultuur en dat nu willen onder strepen. Kortom, wij willen ons met alles bemoeien wat wij interessant vinden en laten ons grof gezegd niet door hetero's veilig in de dames- of homohoek opbergen, of door lesbo's beperken in onze thema's en keuze van auteurs.
Ten derde leest iedere echt geïnteresseerde lezer ook buiten de deur. Dus ook al bent u niet zo, de thema's waarmee wij bezig zijn, zijn universeel: liefde, dood, seks, de strijd om het bestaan, oorlog en vrede, de schoonheid van de natuur, eenzaamheid, lijden, waanzin en lachen.
Ten slotte: wij zijn en blijven een lesbisch cultureel dùs universeel tijdschrift.
In dit nummer wordt u bij voorbeeld meegenomen op een zoektocht van Myriam Everard naar lesbische sporen van Saar de Swart en en passant wordt u ook een blik gegund in de mannelijke psyche van de Tachtigers.
Niet alleen de ondertitel van Lust & Gratie is veranderd. Wij hebben een nieuwe vormgeefster, Karin Frigge, die zich nu vooral op het omslag heeft toegelegd, maar in de toekomst ook het binnenwerk onder handen zal nemen. Robertine Romeny, de voormalige vormgeefster, komt nu in de redactie. Veronie Koopmans die zowel kantoor- als redactiewerkzaamheden verrichtte, heeft enkele maanden geleden afscheid genomen. Het kantoor wordt nu gedreven door Irene de Vries en Annelies van den Houten, de redactie is versterkt met Xandra Schutte.
Ook wat de inhoud betreft zult u in de toekomst veranderingen kunnen bespeuren. De redactie wil meer themagericht gaan werken. Soms kan dat zijn door aandacht aan één auteur te besteden of een onderwerp meer uit te diepen en discussies daarover in en buiten het tijdschrift te stimuleren. In dit nummer vindt u daar een eerste proeve van: ‘Het schrijvende ik’, bij u ingeleid door Désirée Schyns en Xandra Schutte.
Wij blijven nieuw talent stimuleren. In dit nummer twee dichteressen: Mayra Verheyen en Daan Stringer.
Rest ons verder een van onze maecenassen, Stichting Fonds voor de Letteren, te feliciteren met het vijfentwintigjarig bestaan. Na een