In nummer 17 en 22 van Lust & Gratie schreef Désirée Schyns over het werk van de Braziliaanse schrijfster Clarice Lispector. In dit nummer reageert zij op een artikel van Annechien Vink over Clarice Lispector dat in Raster verscheen.
Vijfentwintig maal Lust & Gratie en wij bedanken allen die de afgelopen jaren hebben bijgedragen aan het succes van ons tijdschrift: auteurs uit binnen- en buitenland, beeldend kunstenaars, vertalers, fotografen, illustratrices, de vele redactrices, degenen die de lay-out verzorgden, de zetter, de binder, de drukker, het bestuur, het comité van aanbeveling, de diverse uitgeverijen, instellingen en particuliere adressen waar wij onderdak hebben genoten, de koerier, de dames van de administratie, boekhouding, verzending en de publiciteit, de oproepbare inpaksters, degenen van buiten de redactie die ideeën hebben aangedragen en het ons permanent lastig maken, de internationale cultuur van de feministische beweging en de lesbische beweging waaruit wij eindeloos putten, de vrouwenboekhandels, de reguliere boekhandels, de welwillende uitgevers en importeurs die ons van boeken en informatie hebben voorzien, de culturele organisaties die ons uitnodigden om ons blad te komen presenteren, de vrouwenpers die aandacht schonk aan Lust & Gratie, de enkele krant die dat ook regelmatig deed, het handjevol bibliotheken dat Lust & Gratie in haar bestand heeft, de fondsen, stichtingen en personen die Lust & Gratie geld gaven of gratis hun diensten aanboden, onze Haagse subsidiegever, onze lezers die variëren van dame tot heer, van huisvrouw tot academica, van grootstedelijk tot platteland, en onze zeer gewaardeerde abonnees.
Voor de komende tijd wensen wij nog meer lezeressen en lezers, méér abonnees en méér aandacht van de dag- en weekbladen. Wij kampen nog jaarlijks met een financieel tekort en willen meer prachtbladen verkopen.
Maar bovenal beogen wij een grotere verspreiding van de ideeën en de creatieve uitingen uit Windmolenland: niet alleen in de zogenaamde subcultuur, maar ook daarbuiten. Literatuur kent geen grenzen, de literair geïnteresseerden behoren die ook niet te kennen.
Verder wensen wij voortdurend geprikkeld te blijven en te worden om u vier maal per jaar een tijdschrift te presenteren dat de moeite waard is.
redactie