ma ook onderwerp van gesprek te zijn.
Het thema van het eerste symposium (1990) was erg breed. Voor de vervolgsymposia zijn meer concrete thema's gekozen die, zoals in de doelstelling reeds aangeven, vanuit verschillende invalshoeken te benaderen zijn.
In 1992 is gekozen voor het thema ‘Jeugdliteratuur en Drama’. Voor de uitwerking van dit thema kan gebruik gemaakt worden van de ervaringen van enkele jeugdboekenauteurs op het theaterfestival ‘Stuklezen’ (voorjaar 1991 te Utrecht). In 1994 zou de aandacht zich richten tot het bevorderen van ‘Nederlandse jeugdliteratuur in vertaling’; in 1996 op het bevorderen van meer aandacht voor ‘Jeugdliteratuur in de media’.
De stichting LIRA heeft voor het symposium 1992 een subsidie beschikbaar gesteld. Het symposium zal plaatsvinden op 26, 27 en 28 juni 1992. Gezien de uitstekende ervaringen met de Volkshogeschool Drakenburgh hebben we ook dit jaar weer hier onderdak gezocht. Drakenburgh is zeer mooi gelegen en biedt goede vergader- en overnachtingsfaciliteiten en ligt landelijk gezien goed bereikbaar (Baarn).
Aangezien de werkgroep Jeugdboekenschrijvers niet over een orgaan beschikt dat de organisatie van deze symposia kan uitvoeren, wordt een beroep gedaan op de ondersteuning van het Landelijk Platform Kinder- en Jeugdliteratuur. De ervaringen met de organisatie van het symposium in 1990, als ook allerlei andere activiteiten die in de laatste jaren gezamenlijk zijn ondernomen, staan borg voor een goede samenwerking en uitvoering.
De organisatiecommissie (die voor de praktische gang van zaken zorgdraagt) bestaat dan uit: Imme Dros, voorzitter werkgroep Jeugdboekenschrijvers, Toin Duijx, docent bij de sectie Kind en Media van de RUL, tevens secretaris van het Landelijk Platform Kinder- en Jeugdliteratuur en een studentassistent voor secretariële ondersteuning.
Alle auteurs, al dan niet aangesloten bij de werkgroep jeugdboekenschrijvers van de VVL ontvangen binnenkort een voorlopig programma.