Loes Dorrestein is afgestudeerd juwelier aan de Vakschool te Schoonhoven waar de interesse voor historisch edelmetaal en zijn vervaardigers is ontstaan. Om zich verder te verdiepen in kunst en cultuur heeft ze de ba Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam gevolgd waar de minor ‘Nederlandse Gouden Eeuw’ een onderdeel was van haar vakkenpakket. Momenteel is ze bezig met de ma Boekwetenschap. Haar specialisatie is boekbeslag, dat het resultaat is van de harmonieuze verweving van alle gevolgde opleidingen. De scriptie die ze voor haar master gaat schrijven zal deels gaan over de eerste editie van Alle de Wercken door Jacob Cats omdat hij voor zeven exemplaren het boekbeslag ontworpen heeft. Tevens is ze bezig met het maken van de website www.boekbeslag.nl. Hier kunnen geïnteresseerden informatie vinden over Nederlandse boekbeslag en boekbeslag dat in Nederlands bezit is. Tevens worden termen en technieken verklaard en komen verschillende zaken omtrent beheer, behoud en restauratie aanbod.
Mart van Duijn (1981) is conservator westerse handschriften en archieven bij de Universitaire Bibliotheken Leiden. Daarnaast is hij secretaris van de stichting Drukwerk in de Marge, redactielid van het Jaarboek van het Nederlands Genootschap van Bibliofielen en van het Jaarboek voor Nederlandse boekgeschiedenis.
Jan Gielkens is germanist en historicus, hij was tot 2015 senior onderzoeker op het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis van de knaw, daarvoor, van 1978 tot 2000, medewerker van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis in Amsterdam. Bezorger van een aantal bronnenedities, waaronder (met anderen) de Volledige Werken van Willem Frederik Hermans. Publicaties op het gebied van de sociale geschiedenis, textual scholarship en boek-, vertaal- en receptiegeschiedenis, bijvoorbeeld in Jan Gielkens/Helleke van den Braber, In 1934. Nederlandse cultuur in internationale context (Amsterdam 2010). Daarnaast literair vertaler (Filter Vertaalprijs 2016).
Kim De Groot (1993) studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Antwerpen. Zij schreef haar masterproef over de rol van bibliofiele verzamelaars bij de bewaring van nationaal geschreven erfgoed in het negentiende-eeuwse België. Momenteel bereidt zij een onderzoek voor over de invloed van migratie op het boekbedrijf in de zestiende eeuw.
Rindert Jagersma (1986) is als boekwetenschapper verbonden aan het mediate-project (Middlebrow Enlightenment. Disseminating Ideas, Authors and Texts in Europe (1665-1830), Radboud Universiteit Nijmegen). Binnen dit project onderzoekt hij Nederlandse boekveilingcatalogi. Eerder publiceerde hij over de pamflettist Ericus Walten (1662-1697) en de anonieme drukkers van de werken van Benedictus de Spinoza (1632-1677).
Geert-Jan Koot (1955) studeerde kunstgeschiedenis en archeologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en volgde de postdoctorale opleiding tot wetenschappelijk bibliothecaris aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was werkzaam als documentalist in Museum Boijmans van Beuningen, als wetenschappelijk bibliothecaris van het Kunsthistorisch Instituut, Universiteit van Amsterdam en sinds 1988 hoofd van de bibliotheek van het Rijksmuseum te Amsterdam. Vanaf 2016 werkt hij als conservator bibliotheekcollecties voor dit museum en is hij projectleider van de Art Discovery Group Catalogue.
Lizet Kruyff (1949) studeerde geschiedenis en prehistorische archeologie in Leiden. Zij specialiseerde zich in de culinaire geschiedenis. In 1997 verscheen haar eerste boek Twintig eeuwen koken en eten, over de culinaire geschiedenis in de Lage Landen. Daarna volgden diverse andere boeken, waaronder Rijntjes keukengeheimen en Puntneuzen & kersenpitten. In 2015 verscheen Oranje toetjes, een boek over 500 jaar eetcultuur van de stadhouders en het koningshuis.