Frans A. Janssen (1939) is emeritus hoogleraar Boek- en bibliotheekgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceert over typografische technieken vóór ca. 1850 en over het Franse boek in de eerste helft van de zestiende eeuw en in de tweede helft van de achttiende eeuw. Zie zijn Technique and design in the history of printing, 't Goy-Houten 2004.
Tycho Krom (1993) is ma-student Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schrijft zijn masterscriptie over de relatienetwerken van Hoorn en Haarlem in de zestiende eeuw, door middel van een analyse van de schenkingen en reizen die te vinden zijn in de stadsrekeningen.
Lisa Kuitert is als hoogleraar Boekwetenschap verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en is hoofdredacteur van Quaerendo. A journal devoted to manuscripts and printed books. In 2015 verscheen van haar hand Het boek en het badwater. De betekenis van papieren boeken, bij uitgeverij aup. Momenteel doet zij onderzoek naar het boekbedrijf in Nederlands-Indië.
Elisa Nelissen (1990) studeerde aan de Hogeschool-Universiteit Brussel en de Universiteit Leiden, waar ze een masterdiploma Book and Digital Media Studies behaalde. Haar scriptie onderzocht hoe fotografiezines een kruising zijn tussen kunstenaarsboeken en zines, en zo twee verschillende boekhistorische trends samenbrengen. Elisa is geïnteresseerd in alternatieve publicaties, in eigen beheer uitgegeven fotografieboeken, post-digitale printcultuur en de relatie tussen mens en gedrukt materiaal.
Djoeke van Netten (1980) is Universitair Docent vroegmoderne geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Zij promoveerde in 2012 aan de Rijksuniversiteit Groningen op Koopman in kennis. De uitgever Willem Jans Blaeu in de geleerde wereld (1571-1638). Haar onderzoek bevindt zich op het kruispunt van wetenschapsgeschiedenis, boekgeschiedenis en maritieme geschiedenis. Sinds 2015 werkt zij met een nwo-Veni-subsidie aan het project Hide and leak. Secrecy and openness in overseas companies in the Dutch Golden Age.
Marja Smolenaars werkt o.a. aan de Short-Title Catalogue, Netherlands (stcn) bij de afdeling Documentverwerking van de Koninklijke Bibliotheek. Haar belangstelling gaat vooral, maar niet uitsluitend, uit naar de Engels-Nederlandse boekhandelsbetrekkingen in de vroegmoderne tijd. Ze werkt aan een dissertatie over de Londense boekhandelaar en uitgever Samuel Smith die rond 1700 veel contact had met Nederlandse collega's.
Steven Van Impe (1978) is master in de geschiedenis (Universiteit Gent) en in de Informatie- en Bibliotheekwetenschap (Universiteit Antwerpen). Hij werkte als bibliograaf bij de Short Title Catalogus Vlaanderen, voor hij in 2007 conservator oude drukken en handschriften werd aan de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. Tegelijkertijd werkt hij aan de Universiteit Antwerpen aan een doctoraat over de Gazette van Antwerpen in de achttiende eeuw.
Sandra van Voorst (1966) is docent Moderne Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze promoveerde in 1997 op Weten wat er te koop is. Vier Nederlandse uitgeverijen en hun vertaalde fondsen 1945-1970. Haar onderzoek omvat de professionalisering en internationalisering van het literaire veld in de twintigste eeuw. Recent onderzoek: Stichting Literatuurclubs Drenthe, pen Nederland en de Stichting voor Vertalingen. Lopend onderzoek: ‘Gedeelde literatuur’, cultuuroverdracht in leesgroepen, internationale literaire vertaalstromen, receptie en beeldvorming van de Nederlandse literatuur in het buitenland.
Sylvia van Zanen doet onderzoek op het grensvlak van boekgeschiedenis en wetenschapsgeschiedenis in de vroegmoderne tijd, waarbij het werk van zestiende-eeuwse plantkundigen centraal staat. Zij werkte voor de Koninklijke bibliotheek en het Rijksmuseum Amsterdam. In 2016 promoveerde zij aan de Universiteit Leiden op het proefschrift ‘Een uitzonderlijke verscheidenheid’. Planten, vrienden en boeken in het leven en werk van Carolus Clusius (1526-1609).