Djoeke van Netten is Universitair Docent vroegmoderne geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. In 2012 promoveerde zij aan de Rijksuniversiteit Groningen op een proefschrift over Willem Jansz Blaeu. Haar onderzoek beweegt zich op de grens van boekgeschiedenis, kennisgeschiedenis en maritieme geschiedenis, in het bijzonder betreffende de Nederlanden in de zeventiende eeuw. Behalve de handelseditie van haar proefschrift, Koopman in kennis (2014) publiceerde zij onder meer een biografie van de eerste hoogleraar astronomie in Groningen en over copernicanisme, zeemansgidsen en universiteitsdrukkers. Vanaf 2015 werkt Van Netten met een nwo-beurs aan haar nieuwe onderzoeksproject over geheimhouding en openheid in de Gouden Eeuw.
Annelies Noordhof studeerde geschiedenis in Groningen. Momenteel bereidt zij een proefschrift voor over de geschiedenis van de Nederlandse studentenpers in de negentiende en vroege twintigste eeuw. Hierover schreef zij: ‘Panathenaeum. Een Gronings studentenblad in de begintijd van de Nederlandse studentenpers (1842-1843)’, in: TS. Tijdschrift voor tijdschriftstudies 27 (sept 2010) 62-77 en ‘Betrokken, maar neutraal. De Nederlandse studentenpers en het (zelf)beeld van de Nederlandse studentenmaatschappij in de tweede helft van de negentiende eeuw’, in: L.J. Dorsman, P.J. Knegtmans (red.), Universiteit, publiek en politiek. Het aanzien van de Nederlandse universiteiten, 1800-2010. Hilversum 2012), 49-66.
Goran Proot is tijdelijk verbonden als conservator aan de Bibliothèque Mazarine te Parijs, waar hij verantwoordelijk is voor de oprichting van een digitale bibliotheek. Hij is voorzitter van de Vlaamse Werkgroep Boekgeschiedenis en hoofdredacteur van De gulden passer.
Robert Verhoogt is kunsthistoricus en jurist en publiceerde onder meer over kunstreproductie, de negentiende-eeuwse prent- en kunsthandel, de geschiedenis van het auteursrecht en Vincent van Gogh. Hij promoveerde in 2004 aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift Art in reproduction. Nineteenth Century prints after Lawrence Alma-Tadema, Jozef Israëls and Ary Scheffer (Amsterdam 2007). Hij publiceerde recent De wereld vanuit een luchtballon. Een nieuw perspectief op de negentiende eeuw (Amsterdam 2013). Daarnaast is hij senior beleidsmedewerker in de Directie Erfgoed en Kunsten van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Cora Zwart studeerde theologie en geschiedenis in Groningen en is in 2013 afgestudeerd binnen de interdisciplinaire research master Classical, Medieval and Renaissance Studies (ru Groningen). Zij bereidt zich voor op een promotieonderzoek over de rol van religie bij de vorming en het onderhoud van het stedelijke sociale netwerk in laatmiddeleeuws Utrecht, Leiden en Brugge. Eerder publiceerde zij over altaren in Noordelijk-Nederlandse parochiekerken als spiegel van de stedelijke sociaaleconomische verhoudingen (Cora Zwart, ‘Zijaltaren als liturgisch venster op laatmiddeleeuwse samenlevingen. Altarenpatronen van vijf stedelijke parochiekerken uit de Noordelijke Nederlanden (ca. 1550) onderling vergeleken’, in: Jaarboek voor liturgieonderzoek 29 (2013) 289-329).