nering in 2007 adjunct-directeur van deze bibliotheek. Als boek- en kerkhistoricus publiceerde hij onder meer het proefschrift De catechismi en confessies in de Nederlandse reformatie tot 1585 (2 delen, 1989) en diverse andere publicaties op het raakvlak van beide disciplines, over kader en grondslag van boekhistorisch onderzoek en over de bibliofilie. Een aantal artikelen is bijgewerkt en gebundeld in zijn Profijtelijke boekskens. Boekcultuur, geloof en gewin. Historische studies (2007). Hij is redacteur van het Jaarboek van het Nederlands Genootschap van Bibliofielen.
Jan Willem Klein (1951) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij deed bij prof.dr. J.P. Gumbert codicologisch onderzoek naar de mise-en-page van middeleeuwse handschriften uit de Nederlanden. Hij publiceerde op codicologisch en boekhistorisch terrein. Thans is hij beheerder van de bibliotheek en de cartografische collectie bij het Streekarchief Midden-Holland te Gouda.
Laurens van Krevelen (1941) is uitgever, essayist en vertaler (hij publiceert zijn literaire werk meestal onder de schrijversnaam Laurens Vancrevel). Hij studeerde in Leiden en Amsterdam respectievelijk Romaanse talen en Nederlands recht. Van 1968 tot 2001 was hij werkzaam als uitgever (eerst bij Excerpta Medica, daarna bij Meulenhoff). Hij had vele jaren de leiding van de Dr. P.A. Tiele-Stichting ter bevordering van de boekwetenschap in Nederland en is thans bestuursvoorzitter van de Stichting Bibliotheek van het Boekenvak. Hij werd in 2007 bekroond met de J.H. Donnerprijs en in 2009 met de Laurens Janszoon Costerprijs.
José de Kruif (1957) is historica. Zij promoveerde op Liefhebbers en gewoontelezers. Leescultuur in Den Haag in de achttiende eeuw (1999), in 2002 bekroond met de Keetje Hodshonprijs van de Hollandse Maatschappij der Wetenschappen. Als postdoc onderzocht zij de ontwikkelingen van het Nederlandstalig titelaanbod in de negentiende eeuw. Thans werkt zij als vidi-laureaat aan een onderzoek naar zowel de negentiende-eeuwse actuele pers (pamfletten en kranten) als de toepassingsmogelijkheden van textmining in historisch onderzoek.
Kathryn Rudy (1969) behaalde haar Ph.D. aan Columbia University en een Licentiate in Medieval Studies aan de University of Toronto. Zij was conservator Middeleeuwse Handschriften bij de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag en publiceerde artikelen over Nederlandse, Vlaamse, Duitse en Engelse handschriften uit de late middeleeuwen. Zij is momenteel Fellow van het Courtauld Institute, Londen.
Jeroen Salman (1961) is als docent literatuurwetenschap en als vidi-onderzoeker verbonden aan de letterenfaculteit van de Universiteit Utrecht. Hij doceert onder andere over renaissanceliteratuur, reisverhalen, boekgeschiedenis, populaire literatuur en de relatie tussen literatuur en wetenschap. Zijn publicaties hebben betrekking op populaire cultuur en boekgeschiedenis in de vroegmoderne tijd. Hij is mederedacteur (samen met Marieke van Delft en Frank de Glas) van de bundel New Perspectives in Book History. Contributions from the Low Countries (2006). Recent is onder zijn leiding een project gestart in het kader van het nwo-onderzoeksgebied Culturele Dynamiek, getiteld ‘Popularisering en mediastrategieën (1700-1900)’.
Piet Verkruijsse (1943) was tot zijn pensionering in 2008 docent historische Nederlandse letterkunde en hoofddocent boekwetenschap en handschriftenkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Vanaf 2006 is hij (tevens) conservator a.i. van de Artis Bibliotheek, een van de Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek. Hij is redacteur van het elektronisch tijdschrift Neder-L en van De boekenwereld.