Joop W. Koopmans is als historicus werkzaam bij de afdeling Geschiedenis van de Rijksuniversiteit Groningen. In 1990 promoveerde hij op De Staten van Holland en de Opstand. De ontwikkeling van hun functies en organisatie in de periode 1544-1588. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met aspecten van politieke cultuur en nieuwsvoorziening in de vroegmoderne periode en publiceert hij onder andere over het nieuwsboek de Europische Mercurius (1690-1756).
Lesley Monfils studeerde in 2003 af aan de Universiteit van Amsterdam met de doctoraalscriptie Boekwetenschap ‘So graag is nieuwe waar’, Drukgeschiedenis, verspreiding en receptie van Balthasar Bekkers De betoverde weereld (1691). In 2002 verscheen het artikel ‘Family and Friends: Hendrik Niclaes's “Low German” writings, printed in England during the rise of the Quakers’ (Quaerendo). Momenteel werkt hij aan de Vrije Universiteit Amsterdam aan de primaire bibliografie van Willem Bilderdijk (1756-1831).
Piet Mooren is verbonden aan de Onderwijsbegeleidingsdienst Midden-Brabant en de letterenfaculteit van de Universiteit van Tilburg. Hij is sinds 1982 betrokken bij de Tilburgse symposia over jeugdliteratuur en -cultuur, is hoofdredacteur jeugdliteratuur bij Het ei van Columbus en medewerker van Leesgoed. Hij publiceerde onder meer Oorlog onderweg (1997; over Tilburg en Noord-Brabant in de Tweede Wereldoorlog) en Langs de lange Lindelaan. Opstellen over jeugdliteratuur en leesonderwijs (1998). In 2000 verscheen zijn dissertatie Het prentenboek als springplank. Cultuurspreiding en leesbevordering door prentenboeken. In 2001 verscheen De smalle marge van de multiculturele samenleving (P. Mooren en K. Ghonem-Woets red.), in 2002 Moeilijk lezen makkelijk maken (J. Kurvers en P. Mooren, red.) en in 2003 Bijna klassiek. Spraakmakende teksten uit de Tilburgse symposia (P. Mooren, J. Kurvers en H. van Lierop-Debrauwer, red.).
Gerrit Verhoeven studeerde geschiedenis aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, waar hij in 1992 promoveerde op het proefschrift Devotie en negotie. Delft als bedevaartplaats in de late middeleeuwen. Hij werkte achtereenvolgens bij de Vrije Universiteit, het Gemeentearchief Amsterdam, de Hervormde Gemeente Amsterdam en de Fryske Akademy. Sinds 1994 is hij gemeentearchivaris van Delft. Hij publiceert voornamelijk over laatmiddeleeuwse historische onderwerpen en over de geschiedenis van Delft.
Rietje van Vliet is freelance tekstschrijver en journalist. Zij is redacteur van de Mededelingen van de Stichting Jacob Campo Weyerman en publiceerde onder anderen over Hendrik Doedijns, Franciscus Lievens Kersteman en Jacob Campo Weyerman. Voorts is zij samen met André Hanou eigenaar van Astraea, een kleine uitgeverij van literair-historische publicaties. Thans bereidt zij een proefschrift voor over de Leidse achttiende-eeuwse boekverkoper Elie Luzac.
Thijs Weststrate volgde de opleiding voor de mo-akten Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en werkte vervolgens als leraar Nederlands. In 2000 slaagde hij alsnog voor het doctoraalexamen Nederlands. Zijn doctoraalscriptie By Symon Moulert, Drucker Ordinaris der Heeren Staten van Zeelandt gaat in op vragen naar het ambt van ‘drukker-ordinaris’, die worden getoetst aan de activiteiten van de Middelburgse drukkersfamilie Moulert. Als ambteloos burger doet hij onderzoek naar drukkers en boekverkopers in Zeeland tussen 1580 en 1700.