Personalia
R.A.M. Aerts is als universitair docent verbonden aan de vakgroep Geschiedenis van de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn dissertatie betreft De Gids. Hij publiceerde al eerder over dit onderwerp en over andere cultuurhistorische thema's.
Arianne Baggerman is als onderzoeker-in-opleiding verbonden aan het NWO-Prioriteitsprogramma ‘De Nederlandse cultuur in Europese context’ (ijkpunt 1800) en gestationeerd bij de Rijksuniversiteit Utrecht. Zij is de auteur van Een drukkend gewicht. Leven en werk van de zeventiende-eeuwse veelschrijver Simon de Vries (Amsterdam 1993) en bereidt een proefschrift voor over de ontwikkeling van de boekenmarkt in Nederland in de tweede helft van de achttiende eeuw.
Han Brouwer studeerde geschiedenis in Leiden. Hij was als assistent in opleiding verbonden aan het Instituut voor Geschiedenis en Cultuur van de Rijksuniversiteit Utrecht. Dit najaar zal zijn proefschrift verschijnen: Lezen en schrijven in de provincie. Boekverkopers in Zwolle, 1777-1849.
B.P.M. Dongelmans (1952) is verbonden aan de Vakgroep Nederlandse taal- en letterkunde van de Rijksuniversiteit Leiden als docent boekwetenschap.
Lizet Duyvendak is als universitair docente letterkunde verbonden aan de faculteit Cultuurwetenschappen van de Open universiteit in Heerlen. Zij publiceerde onder meer over literaire kritiek en over het Haagse Damesleesmuseum. Over dit leesmuseum bereidt zij een proefschrift voor.
F. de Glas is als universitair docent verbonden aan de vakgroep Literatuurwetenschap van de Rijksuniversiteit Utrecht. Voor de specialisatie Kunstbeleid en -management verzorgt hij studie-onderdelen op het gebied van letterenbeleid en boekenmarkt. Hij studeerde Nederlands in Nijmegen, daarna literatuurwetenschap in Zweden en Denemarken. In 1989 promoveerde hij aan de Katholieke Universiteit Brabant op een onderzoek over de geschiedenis van uitgeverijen.
Greetje Heemskerk studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is als conservator werkzaam bij het Letterkundig Museum in Den Haag. Zij publiceerde onder meer over H.J. Friedericy en Hella S. Haasse en schreef eerder over leesbibliotheken in Literatuur.
Willem Heijting is conservator Oude drukken en Handschriften bij de Bibliotheek van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Belangrijkste boekhistorische publikatie: De catechismi en confessies in de Nederlandse reformatie tot 1585 (2 dln. Nieuwkoop, 1989). Verder publiceerde hij diverse artikelen over onderwerpen op het terrein van de boekgeschiedenis, ten dele op het raakvlak van de kerkgeschiedenis.