15. Verslag van de Werkgroep Indisch-Nederlandse Letterkunde over het verenigingsjaar 2009-2010
Het bestuur van de Werkgroep, dat tevens de redactie vormt van het tijdschrift Indische Letteren, bestond begin 2009 nog uit Vilan van de Loo, Bert Paasman, Geert Onno Prins, Olf Praamstra, Sylvia Dornseiffer, Inge Tromp, Peter van Zonneveld (voorzitter) en Adrienne Zuiderweg.
Secretaris van het bestuur van de Werkgroep is Marian Fillié. Op 31 december 2009 telde de Werkgroep 685 leden.
Op vrijdag 5 juni 2009 hield de Werkgroep een lezingenmiddag in Leiden. Huub de Jonge sprak over het toneel en de emancipatie der Indo-Arabieren, en Hendrik-Jan de Wit behandelde Licht- en schaduwbeelden van Franz Wilhelm Junghuhn. Daarna werd De Nisero-affaire. Een gijzelingsdrama in een koloniaal verleden van Fred Lanzing gepresenteerd. Ten slotte nam Liesbeth Dolk ons mee op haar speurtocht naar F. Springers Bangkok Blues.
Op vrijdag 11 september was het thema van de lezingenmiddag Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Indische Letteren door Indische ogen. De leiding van de middag was in handen van Sylvia Dornseiffer. Daarbij voerden het woord: initiatiefneemster Inge Dümpel, Marjolein van Asdonck, Alfred Birney, Pamela Pattynama, Gustaaf Peek, Ricci Scheldwacht, Edy Seriese en Kirsten Vos. Voor de pauze werd de nieuwe roman Vervlochten grenzen van Marion Bloem gepresenteerd.
Op de openingsavond van ‘Nederland leest’, 23 oktober 2009, organiseerde de Werkgroep in Amsterdam samen met de Openbare Bibliotheek Amsterdam een Indische Letteren-avond rond Oeroeg van Hella S. Haasse, met bijdragen van Peter van Zonneveld, Pamela Pattynama, Wim Willems en Nicolette Smabers, van wie de roman De man van gas en