Merel Stikkelorum én de artikelen van de hand van Koen Buyens, Bram van Oostvelt, Henri Vanhulst en Rudolf Rasch, die zijn voortgekomen uit het symposium ‘Muziek in de stad’ (2004-5).
Bijzondere aandacht van het bestuur ging uit naar het pr-beleid, onder meer door de instelling van de Scriptieprijs 18e Eeuw. De juryleden voor de scriptieprijs waren Joris van Eijnatten, Inger Leemans en Ernestine van der Wall. Winnares van de Scriptieprijs 18e Eeuw 2004 is Merel Stikkelorum voor haar masterscriptie ‘Gelijkheid voor joden in Bataafs Den Haag. Een onderzoek naar het Haagse Departement van de Maatschappij tot Nut van 't Algemeen 1796-1798’. Eervolle vermeldingen gingen naar Dries Raeymakers voor een licentiaatsverhandeling over het duel in de Zuidelijke Nederlanden en Annemarieke Blankesteijn voor een bachelorscriptie over Utrechtse hoogleraren tijdens de patriottentijd. Met veel succes is in mei 2005 de website gelanceerd, waarin de meest actuele informatie over de 18e eeuw is opgenomen. De website kent verschillende rubrieken zoals de werkgroep, de eeuw, het nieuws, het tijdschrift, het bestuur, de symposia, de scriptieprijs, het lidmaatschap, isecs, de statuten en links. Aan de website toegevoegd is het rijk geïllustreerde en zeer informatieve Magazijn van de Verlichting, dat is opgezet door de helaas te vroeg overleden Hein Leferink. De Werkgroep is de erfgenamen zeer erkentelijk voor de overdracht. Het magazijn, een mer à boire, biedt chronologische en thematische overzichten van literatuur, beeldende kunst en filosofie van de achttiende eeuw, met de meest fantastische links naar titelpagina's, vindplaatsen, etc. Daarnaast worden de leden van de Werkgroep middels de elektronische nieuwsbrief op de hoogte gehouden van het werkgroepnieuws, alsook van de meest recente literatuur, congressen in binnen- en buitenland, call for papers, exposities en andere aankondigingen. In totaal zijn er zes nieuwsbrieven en twee algemene aankondigingen op deze wijze aan de leden verstuurd. De voorbereidingen voor het volgende (tweedaagse) jaarcongres over de Nederlands-Duitse culturele betrekkingen in de 18e eeuw
zijn in volle gang. Het congres wordt georganiseerd in samenwerking met de Nijmeegse onderzoeksgroep Hoog-Nederduitsch en zal plaatsvinden in het Rijksmuseum Twenthe, dat over hetzelfde thema een expositie zal inrichten, waarmee het een interessante culturele manifestatie belooft te worden.
Hanco Jürgens, secretaris