zijn: Ernestine van der Wall (voorzitter), Joris van Eijnatten (penningmeester), Anna de Haas (secretaris) en Angelie Sens.
Het symposium 2002 van de Werkgroep vond plaats op 22 november in het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (iisg) te Amsterdam en had als onderwerp Sweden and the Netherlands: mutual images. Voor de organisatie van het symposium tekenden Joris van Eijnatten, Angelie Sens en Ernestine van der Wall. De Zweedse ‘images’ werden belicht door Tomas Anfält, Håkan Jakobsson, Eva Nyström en Leos Müller, de Nederlandse door Hans van Koningsbrugge, Peter Rietbergen en Angelie Sens. Hoewel de opkomst laag was, zo'n twintig leden, was de discussie onder voorzitterschap van Ernestine van der Wall zeer levendig.
Van het tijdschrift De achttiende eeuw verscheen van jaargang 2001 het tweede nummer, gewijd aan het symposium van 2000 over Zelfmoord in de achttiende eeuw. De aflevering bevat de lezingen van René Bosch, Roel Bosch, Peter Buijs en Anna de Haas, aangevuld met een bijdrage van Machiel Bosman, die ter plekke een spontane bijdrage had geleverd. De jaargang 2002 is in bewerking en zal onder meer bijdragen bevatten, geleverd aan het symposium over Schrijvende vrouwen uit de achttiende eeuw (Den Bosch, 2001). De redactie van De achttiende eeuw bestaat uit Lodewijk Palm (secretaris), Theo Clemens, Eveline Koolhaas, Jacqueline de Man, Maarten Prak, Joost Rosendaal en Dries Vanysacker.
De Werkgroep publiceert een nieuwsbrief (verschenen in april, juli en oktober 2002), waarin, naast informatie over de Werkgroep, signalementen van nieuwe publicaties en tentoonstellingen alsmede aankondigingen van congressen in binnen- en buitenland zijn opgenomen.