Collecties van het Nederlands Letterkundig Museum en Documentatiecentrum, gaf de deelnemers inzicht in de Catalogus Epistularum Neerlandicarum.
Na de lezingen konden de symposiumbezoekers op vijf computers hun eigen vragen electronisch uittesten. Zij werden daarin bijgestaan door de vier inleiders. Het symposium telde zestig deelnemers. De meeste daarvan waren lid van de werkgroep, maar slechts een enkeling had de voorgaande symposia bezocht. Het onderwerp had dus duidelijk een ander publiek aangetrokken.
Van het Biografie Bulletin verschenen in het jaar 1996 opnieuw drie afleveringen. De omslag van de jaargang was maïsgeel. De fotoredactie werd verzorgd door Gé Vaartjes. De drukkerij, de firma Krips Repro Meppel, is overgestapt op een mooier drukprocédé, via een ander lettertype en een fraaiere lay-out.
In de aflevering 1996/1 zijn lezingen opgenomen die in december 1995 zijn gehouden tijdens de door de Universiteit van Amsterdam gesteunde en door studenten van deze universiteit georganiseerde ‘Week van de Biografie’. Het nummer bevat bijdragen van Richard Holmes, Nelleke Noordervliet, Ellen van Wolde, Heleen M. Dupuis, Frank Bovenkerk, Jan Wim Wisselius, Daan den Hengst, Arie Schippers, Rosemarie Buikema, Ieme van der Poel, Marjet Berendsen en Herbert van Rheeden. De inleiding bij deze special is geschreven door Jan Fontijn. Van Solange Leibovici werd een bijdrage gepubliceerd die weliswaar geen onderdeel vormde van de ‘Week der Biografie’, maar inhoudelijk goed aansloot bij de andere artikelen.
Aflevering 1996/2 stond in het teken van de autobiografie met onder meer bijdragen van Wam de Moor, Jaques Dane, Sybren Polet en A.J.C.M. Gabriels. Hiernaast beschreef Herman de Liagre Böhl de theoretische uitgangspunten van zijn Gorter-biografie. Bovendien verschenen er uitgebreide recensies van de Ivens-biografie van Hans Schoots en de Heijermans-biografie van Hans Goedkoop.
Aflevering 1996/3 was gegroepeerd om twee centrale thema's. Ten eerste werden de bewerkingen gepubliceerd van vier lezingen die werden gehouden op de avond Het fin de siècle in portretten, op 22 mei 1996 georganiseerd door de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam: Goedkoop over Heijermans, Böhl over Gorter, Otterspeer over Bolland en Fontijn over Van Eeden. Ten tweede werden er vier referaten gepubliceerd die waren gehouden op het 12de symposium, ‘Werk in uitvoering’: van de